ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιατρίδη: Όχι στη δημιουργία κέντρων μεταναστών στο Αν. Αιγαίο

Ιατρίδη: Όχι στη δημιουργία κέντρων μεταναστών στο Αν. Αιγαίο

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία Κέντρων Κράτησης Μεταναστών, ανεξάρτητα από το πώς τα ονομάζει ο Υπουργός Ναυτιλίας».

Αυτό δήλωσε η βουλευτής και τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κα. Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με τη δημιουργία κέντρων μεταναστών στη Ρόδο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

«Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, της ακτοπλοΐας και των μετακινήσεων των νησιωτών, επιλέγει να αφοσιωθεί στη δημιουργία Κέντρων Πρώτης - με βάση τις δηλώσεις του - Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών, υπό την εποπτεία του Λιμενικού Σώματος, το οποίο μετά την πάροδο των 48 ωρών, θα παραδίδει τους μετανάστες αυτούς στη δικαιοδοσία της Αστυνομίας.

Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, από τη λειτουργία των Κέντρων Παράνομων Μεταναστών στη Μυτιλήνη και τη Σάμο, τα οποία ήταν και αυτά προσωρινού χαρακτήρα, έδειξε ότι ούτε προσωρινού χαρακτήρα ήταν, ούτε πρώτης υποδοχής.

Αντίθετα, η συνεχής εισροή παράνομων μεταναστών τα οδήγησε σύντομα στο να εξαντλήσουν τη δυναμικότητα τους με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τώρα, όσο δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνεπώς, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία Κέντρων Κράτησης Μεταναστών, στη Ρόδο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ανεξάρτητα από το πως τα ονομάζει ο Υπουργός Ναυτιλίας».