ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλαβάνος: Αν γυρίζαμε στη Δραχμή θα μειώνονταν οι άνεργοι (vid)

Αλαβάνος: Αν γυρίζαμε στη Δραχμή θα μειώνονταν οι άνεργοι (vid)

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει το «χαρτί» της εξόδου από το ευρώ εξέφρασε ο πρόεδρος του «Σχεδίου Β» κ. Αλέκος Αλαβάνος.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα έχει πολλές παραγωγικές δυνατότητες που μπορούν να την οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση, υποστηρίζοντας παράλληλα πως καμία χώρα δεν βγήκε από την ύφεση χωρίς να έχει ρευστότητα και ανταγωνιστικό νόμισμα.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού υποστήριξε πως «η Ευρωζώνη μας έχει διαλύσει», ενώ επεσήμανε πως η Ελλάδα θα μπορέσει να ορθοποδήσει μόνο αν στηριχθεί στην παραγωγή της.

Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε πως με κτηνοτροφία, ανάπτυξη καταναλωτικών ειδών, με τουρισμό και φτηνό νόμισμα η χώρα θα μπορέσει να δώσει με ταχύτητα απαντήσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα της πώλησης των Αμυντικών Βιομηχανιών ο πρόεδρος του Σχεδίου Β’ υποστήριξε πως αν κλείσουν ΕΑΣ και ΕΛΒΟ η χώρα θα εισάγει πολεμικό υλικό από τη Γερμανία, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ουσιαστικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα».

Όσον αφορά την ανεργία, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε πως αν η χώρα γύριζε στη Δραχμή η ανεργία θα μειώνονταν, καθώς η χώρα θα είχε προσαρμόσει το νόμισμά της σε συνθήκες ύφεσης.