ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποβρύχια κόντρα Βενιζέλου-Λούκα

Υποβρύχια κόντρα Βενιζέλου-Λούκα

Το καρφί που πέταξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας την προηγούμενη Κυριακή φαίνεται πως δεν άφησε να πέσει κάτω η πρώην Υπουργός.

Με αφορμή την ερώτηση Βενιζέλου στο γιατί ο κ. Τσίπρας δεν απευθύνεται στην πρώην Υπουργό Οικονομικών ώστε να μάθει λεπτομέρειες για τη σύμβαση των υποβρυχίων, η Λούκα Κατσέλη απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία εμπλοκή η ίδια αλλά το όλο θέμα χειρίστηκε αποκλειστικά εκείνος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Επειδή όμως στη Χαριλάου Τρικούπη δείχνουν να είναι αποφασισμένοι να μην αφήνουν τίποτα αναπάντητο σχετικά με την υπόθεση, ανταπάντησαν υπενθυμίζοντας πως η σύμβαση για τα υποβρύχια εντάχθηκε σε νόμο της Λούκας Κατσέλη, έχοντας τις υπογραφές του ΚΥΣΕΑ και της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής.

Παράλληλα, ανέσυραν και μία ανακοίνωση του τότε πρωθυπουργικού γραφείου, η οποία έκανε αναφορά στο ταξίδι του άλλοτε Υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, στο οποίο σημείωση πως στις διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της συμφωνίας με τον Ισκεντέρ Σάφα μετείχε και η τότε Υπουργός Οικονομικών Λούκα Κατσέλη.