ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος για το θάνατο του Κληρίδη

Αβραμόπουλος για το θάνατο του Κληρίδη

Ο ελληνισμός αποχαιρετά έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους ηγέτες της μεταπολεμικής ιστορίας του αναφέρει για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος, λίγο πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα, δήλωσε μεταξύ άλλων για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι «η ζωή και η πολιτική διαδρομή Γλαύκου Κληρίδη είναι συνυφασμένη με τους αγώνες των Κυπρίων αδελφών μας για την απελευθέρωση της Νήσου και τους αγώνες που οδήγησαν στην ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, υπήρξε πρωτεργάτης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και στυλοβάτης της Συνταγματικής νομιμότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο κοινοτήτων στο νησί» είπε.
Επίσης στο εγκώμιο για τον Γλαύκο Κληρίδη ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «φεύγει» με την ικανοποίηση ότι υπήρξε ένας χρήσιμος, δημόσιος άνδρας.

«Η Ιστορία δικαίως τον κατατάσσει στο Πάνθεον των Μεγάλων Ελλήνων» είπε και εξέφρασε τη λύπη του που ο Γλαύκος Κληρίδης «έφυγε χωρίς να δει να πραγματώνεται το όνειρο του... για μια Κύπρο ενωμένη, αδιαίρετη, υπερήφανη, που θα πορεύεται το νέο της ευρωπαϊκό δρόμο, μέσα σε περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς».

«Αυτή είναι η δική μας ευθύνη, απέναντι στην κληρονομιά που μας άφησε ο Γλαύκος Κληρίδης και έμπρακτη απόδειξη της ευγνωμοσύνης μας για την ανεκτίμητη εθνική του προσφορά» κατέληξε.