ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Δεν θα ρίξω την κυβέρνηση με την ψήφο μου

Μπακογιάννη: Δεν θα ρίξω την κυβέρνηση με την ψήφο μου

«Με νύχια και με δόντια αυτή η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την πορεία της», τόνισε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός ξεκαθάρισε τη στάση που θα κρατήσει στη ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον φόρο στα ακίνητα.

«Με την ψήφο μου αυτήν την κυβέρνηση δεν θα τη ρίξω» είπε χαρακτηριστικά.

Για την πρότασή της να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε πως πρέπει ο πρωθυπουργός να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, επισημαίνοντας:

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο πολιτικής αναταραχής και δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Νομίζω ότι το βλέπουμε όλοι μας. Η κυβέρνηση σήμερα έχει 153 βουλευτές και δύο δρόμους να επιλέξει. Να ξεκαθαρίσει, από τη μία, εάν πρέπει να παραμείνει. Και αυτή είναι η άποψή μου, ότι πρέπει να παραμείνει. Άρα, πρέπει να έχει μια ευρύτερη (συνεργασία), με τον ίδιο πρωθυπουργό».

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν έχει καμία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση και πουλάει φρέσκο αέρα με τη λογική του χθες».

«Η εποχή του λαϊκισμού τελείωσε. Ξέρει ο κόσμος ποιες πολιτικές δυνάμεις πουλάνε φούμαρα» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «νομίζει ότι σκέφτονται οι άνθρωποι όπως σκέφτεται εκείνος».

Τέλος, για τους πλειστηριασμούς ακινήτων η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία μέχρι 200.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης αποδεδειγμένα δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του.