ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Η Κύπρος, είναι ευθύνη και χρέος για την Ελλάδα (vid)

Σαμαράς: Η Κύπρος, είναι ευθύνη και χρέος για την Ελλάδα (vid)

Στην Κύπρο, για την κηδεία του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς.

«Για την Ελλάδα η Κύπρος, είναι ευθύνη και χρέος» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Νίκο Αναστασιάδη για τον Γλαύκο Κληρίδη από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως έναν «πολιτικό άντρα απλό, με προσήνεια, ανεκτικότητα, ανεξικακία και εντιμότητα, που είχε θάρρος να αντιμετωπίζει τα προβλήματα με τόλμη και να δημιουργεί προοπτικές και όλα αυτά μαζί με το όραμά του για ελεύθερη Κύπρο».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης, πως ο Γλαύκος Κληρίδης άφησε «παρακαταθήκη ενότητας και συλλογικής συστράτευσης για την απελευθέρωση της Κύπρου», ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα «συμμερίζεται και συμμετέχει στην εκπλήρωση αυτού του χρέους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο ανώτατο επίπεδο αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι «τιμά και συμπαραστέκεται στον δοκιμαζόμενο Κυπριακό ελληνισμό».

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Κύπρο συνοδευόμενος από τους κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Σίμο Κεδίκογλου.