ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον

Κουβέλης: Ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει το κόμμα του σε προεκλογικές συνεργασίες με άλλα κόμματα, λέγοντας ότι το κόμμα του θα έχει τη δική του παρουσία στις εκλογές.

Ο κ. Κουβέλης κατά την παρουσίαση της πρότασης νόμου για το λεγόμενο «πολιτικό χρήμα»τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας αλλά υπό όρους και προϋποθέσεις.

«Κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι γενικά και αόριστα, αλλά με προγραμματική συμφωνία που θα έχει αντανάκλαση στην κοινωνία. Εάν αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν τότε οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι αυτοσκοπός» δήλωσε ο κ. Φώτης Κουβέλης,

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προγραμματικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε: «Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και με τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι έτσι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις προγραμματικής συνεργασίας ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον. Εάν προκύψουν στο μέλλον τότε θα δούμε».

Ο κ. Κουβέλης απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ΔΗΜΑΡ σε προεκλογικές συνεργασίες με άλλα κόμματα, λέγοντας ότι το κόμμα του θα έχει τη δική του παρουσία στις εκλογές.

«Θέλει τη συμπαράταξη με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας, της ευρωπαϊκής σοσιαλιδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου. Αυτόν τον χώρο θέλουμε να συγκροτήσουμε και μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι θετικά. Στο συνέδριό μας θα γίνει εκτενής συζήτηση για τα ζητήματα αυτά» δήλωσε εμφατικά.

Σχετικά με τη στάση της ΔΗΜΑΡ στον προϋπολογισμό, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως με τα δεδομένα που υπάρχουν η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα τον καταψηφίσει, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη Βουλή όσο διατηρεί τη δεδηλωμένη.

Σε ερώτηση για τα όσα λέγονται περί αποστασίας, με αφορμή την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι η παρέμβαση αυτή ήταν λανθασμένη.