ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το δράμα του Βενιζέλου

Το δράμα του Βενιζέλου

Τι συζητούν συνεργάτες του πρωθυπουργού για αλλαγή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης τελεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τον φόβο νέων διαφοροποιήσεων και κυβερνητικής κατάρρευσης εξαιτίας τυχόν πράσινων βουλευτών που θα θελήσουν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα Τσίπρα ακολουθώντας τον δρόμο της Θεοδώρας Τζάκρη.

Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή μοιάζει με καζάνι που βράζει, με κάθε έναν βουλευτή να είναι εκ προοιμίου στα μάτια του Βενιζέλου "ύποπτος".

tzakri

Όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα των επιτελαρχών του Ευάγγελου Βενιζέλου, λένε σε κατ' ίδιαν συζητήσεις ότι "ο Πρόεδρος βλέπει παντού φαντάσματα. Φαντάζεται παντού αποστασίες!".

Ο πανικός του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι μάλιστα τέτοιος που επιστράτευσε μέχρι και το τελευταίο οχυρό διαπλοκής που υπάρχει για να στηρίζει την ρητορική του περί "αποστασίας". Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βενιζέλος φοβάται ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση φθάσει στο σημείο να καταρρεύσει εξαιτίας τυχόν μαζικής εξόδου πράσινων βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ, δεν θα σημάνει μόνο το τέλος της κυβέρνησης. Αλλά και το δικό του πολιτικό τέλος με όρους μάλιστα εξευτελιστικά ταπεινωτικούς.

beni18378213

Αύριο λοιπόν στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που έχει συγκαλέσει, ο κ. Βενιζέλος θα θέσει θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του. Κάποιες πληροφορίες μάλιστα λένε ότι δεν θα διστάσει να δηλώσει ακόμα και έτοιμος να παραιτηθεί αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν του υποβάλλουν στο σύνολό τους τα διαπιστευτήρια εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του.

Αυτό που όλοι όμως γνωρίζουν είναι ότι σίγουρα μέσα στους κόλπους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν βουλευτές που καλοβλέπουν μία ηρωική έξοδο τύπου Τζάκρη.

GAP

Κάποιοι μάλιστα είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Γιώργο Παπανδρέου, γεγονός που κάνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πιστεύει ότι ο Πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παίζει κάποιο ύπουλο παιχνίδι πίσω από την πλάτη του.

Το θέμα είναι ότι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σοβαρότατο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι κάποιοι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού συζητούν ως σενάριο το ενδεχόμενο "μήπως μία αλλαγή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ θα βοηθούσε την συγκράτηση των φυγόκεντρων δυνάμεων στο κόμμα της συγκυβέρνησης"...

Διαβάστε επίσης:

Οι Έλληνες πεινάνε και ο Βενιζέλος δίνει 2,5 εκατ. ευρώ στην Αλβανία

Να χτίσει τείχη ο Βενιζέλος γύρω από τους βουλευτές του

Αλ. Τσίπρας: Σε πανικό ο Ευ. Βενιζέλος

Έντονες αντιδράσεις από κάλεσμα Τσίπρα σε «αντάρτες» βουλευτές

Ένα βήμα πριν την έξοδο από το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος