ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος αρχηγός κόμματος έκανε test drive για περιοδικό αυτοκινήτου;

Ποιος αρχηγός κόμματος έκανε test drive για περιοδικό αυτοκινήτου;

Ποιος πολιτικός έκανε test drive σε αυτοκίνητο για λογαριασμό περιοδικού;

Ήταν το 1998 όταν ο σημερινός πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος δοκίμασε για το περιοδικό Motornews, το Audi A3 Τurbo, ενώ παραχώρησε και συνέντευξη για την οδηγική αυτή εμπειρία του, στον τότε διευθυντή του περιοδικού, το δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα.

Το αφιέρωμα ξεκινά με τίτλο τη δήλωση του Πάνου Καμμένου για το audi: «Νεανικό και με κύρος το Α3», ενώ στη συνέχεια στη συνέντευξη αποδεικνύει πως έχει καλές γνώσεις σχετικά με τα αυτοκίνητα: «Ο κινητήρας του είναι το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει τον οδηγό σε αυτό το αυτοκίνητο. Αν και διαθέτει στροβιλοσυμπιεστή, αντίθετα με άλλα αυτοκίνητα στα οποία η δύναμη εμφανίζεται απότομα και ψηλά, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο η παροχή μέγιστης ισχύος γίνεται προοδευτικά και ήρεμα, σε σημείο μάλιστα που ο οδηγός να νομίζει ότι κάτω από το καπό υπάρχει ατμοσφαιρικός κινητήρας», όπως διαβάζουμε στο Παραπολιτικά.

Είναι γνωστό άλλωστε πως είναι λάτρης των αυτοκινήτων και των αγώνων αυτοκινήτου. Κάτι που φαίνεται και όταν δηλώνει σχολιάζοντας το test drive: «Όταν πατήσεις το γκάζι, νιώθεις να κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα 150 άλογα και στον ανοικτό δρόμο το Α3 εκτοξεύεται και βλέπεις τη βελόνα του κοντέρ να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα σε λίγα δευτερόλεπτα».

KAMMENOS