ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Διπλωματικός» ο… ίλιγγος του Βενιζέλου

«Διπλωματικός» ο… ίλιγγος του Βενιζέλου

Έντονο παρασκήνιο στο σπαρασσόμενο ΠΑΣΟΚ...

Στην... εν πτήσει εκτενή συζήτηση μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου θα πρέπει να αναζητήσει κανείς τον αιφνίδιο «ίλιγγο» που προκάλεσε την αναβολή της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, στην αναλυτική κουβέντα που είχαν ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρό του κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους απ' την Κύπρο (όπου είχαν μεταβεί για την κηδεία του Γλ. Κληρίδη) ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έθεσε στον Αντ. Σαμαρά με ιδιαίτερη ένταση τα οξύτατα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα του αλλά και ο ίδιος προσωπικά, καθώς αμφισβητείται από πολλά στελέχη. Στα πλαίσια αυτά έθεσε και την... πρόσκληση αποστασίας που –κατά την άποψη Βενιζέλου και... Ψυχάρη- απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Επεσήμανε στον πρωθυπουργό, ότι όλα αυτά λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για την κυβέρνηση και δημιουργούν κλίμα μεγάλης κρίσης, όταν μάλιστα ακολουθούν κρίσιμες ψηφοφορίες για τον προϋπολογισμό, το νέο φόρο για τα ακίνητα, την άρση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία κλπ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Αντ. Σαμαράς υπέδειξε στον Β. Βενιζέλο, ο οποίος είναι και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας όλων αυτών των προβλημάτων, της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ και της αγωνίας για το προσωπικό του πολιτικό μέλλον, να απαιτήσει απ' τους βουλευτές του πλήρη ταύτιση με τις επιλογές του και να τους δεσμεύσει ότι στις κρίσιμες ψηφοφορίες που έρχονται θα ψηφίσουν με βάση την επίσημη κομματική γραμμή.

Στην ουσία δηλαδή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του.

Ο Β. Βενιζέλος συμφώνησε. Το είδε σαν μια διέξοδο στα αδιέξοδά του και ως απάντηση στον Αλ. Τσίπρα.

Ανέθεσε στους έμπιστούς του Π. Κουκουλόπουλο, Οδ. Κωνσταντινόπουλο και Π. Ρήγα (γραμματέα της Κ.Ο.) να βολιδοσκοπήσουν τις διαθέσεις των βουλευτών, για να μη βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων στη συνεδρίαση και του βγει μπούμερανγκ η όλη μεθόδευση.

Μα τα μηνύματα που πήρε κάθε άλλο παρά τον ικανοποίησαν. Ορισμένοι βουλευτές διαμήνυσαν ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν ότι θα είναι... νομοταγείς σε ό,τι επιλέξει ο Βενιζέλος, αν και καταδικάζουν την παρέμβαση Τσίπρα. Μεταξύ αυτών, όπως πληροφορηθήκαμε, είναι οι Σκανδαλίδης, Κουτσούκος και Μωραΐτης.

Κατόπιν αυτών ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανέκρουσε πρύμνα και ανέβαλε τη συνεδρίαση, επικαλούμενος και κάποια αδιαθεσία που είχε η οποία πάντως δεν θα τον κρατούσε στο σπίτι κάτω από άλλες συνθήκες...

Αν πάντως καταφέρει να δημιουργήσει τις συνθήκες που θέλει, τότε η Κ.Ο. θα συνεδριάσει...

Διαβάστε επίσης:

Ο Βενιζέλος «καρατόμησε» για τις γραβάτες τον επικεφαλής της Προεδρίας

Τον Μ. Μπόλαρη κατονομάζουν στο ΠΑΣΟΚ ως πληροφοριοδότη του Τσίπρα

Αισθάνθηκε αδιαθεσία ο Βενιζέλος - Αναβλήθηκε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ