ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ: Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα που δεν περίμενε κανείς

Μέρκελ: Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα που δεν περίμενε κανείς

Ειδική αναφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος υπερασπιζόμενη την πολιτική των προγραμμάτων διάσωσης.

Όπως τόνισε, «πριν από λίγο καιρό δεν το περίμενε κανείς».

Η γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνει η Sueddeutsche Zeitung στο Βερολίνο χαρακτήρισε "απολύτως αξιοσημείωτες" τις μεταρρυθμίσεις που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. «Ξέρω ότι μπορεί κανείς να πει πολλά, τι δεν είναι ακόμη όπως το φανταζόμαστε εμείς από την γερμανική σκοπιά. Αλλά η αλλαγή είναι σοβαρή» δήλωσε η κυρία Μέρκελ μία ημέρα πριν από την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σημείωσε ότι η Ελλάδα αυτή τη χρονιά εισέπραξε περισσότερα χρήματα από όσα ξόδεψε, εάν εξαιρεθούν οι τόκοι. Πρόσθεσε δε ότι πολλοί από την τρόικα δεν θεωρούσαν ότι θα ήταν ικανή, αλλά η Ελλάδα το κατάφερε και εξέφρασε γι' αυτό τον μεγάλο σεβασμό της.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε ακόμη ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πρέπει ακόμη να δουλέψουν αρκετά ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους.