ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι κατέθεσαν Πιπιλή, Ρήγας, Δραγασάκης, για την Χ.Α. (video)

Τι κατέθεσαν Πιπιλή, Ρήγας, Δραγασάκης, για την Χ.Α. (video)

Το προφίλ των Χρυσαυγιτών βουλευτών και κυρίως τη συμπεριφορά τους μέσα στο Κοινοβούλιο περιέγραψαν με παραστατικό τρόπο οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στις ανακρίτριες που χειρίζονται την «εγκληματική δράση» της Χρυσής Αυγής.


Οι καταθέσεις τους περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία και σύμφωνα με αυτές η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν είχε κανένα σεβασμό στη δημοκρατία αλλά υποδυόμενη το κόμμα προσπαθούσε να καλύψει την εγκληματική δράση της.

Διαβάστε τι κατέθεσαν:

PIPPILI

Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ):

Τέτοιες φάτσες κατά τον Λομπρόζο (Ιταλός εγκληματολόγος-ανθρωπολόγος) παραπέμπουν ευθέως σε υπόκοσμο. Εγώ υπήρξα το πρώτο θύμα χυδαίας επίθεσης μέσα στην Ολομέλεια, που έχει καταγραφεί από το κανάλι της Βουλής, όταν ο κ. Κασιδιάρης και μάλιστα αναίτια άρχισε να ουρλιάζει σε εμένα «κάτσε κάτω μωρή, πάλι πιωμένη είσαι;». Εγώ δεν αντέδρασα, γιατί καταλαβαίνετε τι θα γινόταν και σεβόμενη το ναό της Δημοκρατίας, σιώπησα… Μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια μιας ακόμη θεατρικής από την πλευρά τους παράστασης, όπως είχα γυρίσει προς την πλευρά τους και απλώς κοίταγα, ένας από αυτούς μου έκανε μια κίνηση που ειλικρινά ανατρίχιασα, έφερε το δεξί του χέρι, ενώ με κοιτούσε βαθιά στα μάτια, προς το λαιμό του, πως σφάζεις αρνί; Δείχνοντας με, κάνοντας την κίνηση που υπονοούσε ευθέως ότι "εσένα θα σε σφάξω"... Συνειδητοποίησα μετά από μήνες ποιος μου έκανε την απειλητική χειρονομία όταν είδα στην τηλεόραση τον κ. Μίχο και ο οποίος, όπως γράφτηκε στον Τύπο μετά τη σύλληψή του ήταν εκδοροσφαγέας.»

RIGAS

Παναγιώτης Ρήγας ( ΠΑΣΟΚ):

«Από το κοινοβούλιο με τις εμπρηστικές τοποθετήσεις των βουλευτών της η ΧΑ διεγείρει το φυλετικό μίσος και τα πολιτικά πάθη, καταφέρεται με προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο κατά των πολιτικών της αντιπάλων, κατά των δημοκρατικών θεσμών, κατά των αλλοεθνών. Δημιουργεί μέσα στη Βουλή μια ατμόσφαιρα σύγκρουσης και έντασης, αυτό το κλίμα μεταφέρεται και προς τα έξω και κατά την άποψή μας λειτουργεί ως "σύνθημα" προς τα στελέχη της για να αναπτύσσουν δράσεις με στόχο πάντα αυτούς που οι βουλευτές της μέσα στη Βουλή καταγγέλλουν. Πρόκειται για οργάνωση η οποία λειτουργεί με χαρακτηριστικά παραστρατιωτικά. Οι βουλευτές της ΧΑ αξιοποιώντας την ασυλία που έχουν λόγω της ιδιότητάς τους προεξάρχουν σε προπηλακισμούς και ύβρεις εναντίον δημοσίων οργάνων αλλά και απλών πολιτών. Η ΧΑ δεν έχει κανένα σεβασμό στη δημοκρατία και τελικά είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση με εγκληματική δράση, η οποία σχηματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι υποδύεται το κόμμα.»

DRA9289389312

Γιάννης Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ):

«Οι βουλευτές της ΧΑ συμπεριφέρονταν όχι απλώς ομαδικά αλλά ως λόχος. Εισέρχοντο στη Βουλή όλοι μαζί σα να ήταν μια διμοιρία. Προσπάθησα να ερευνήσω και βρήκα ομιλία του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος ευθέως υποστηρίζει ότι η συμμετοχή τους στο κοινοβούλιο δεν γίνεται επειδή πιστεύουν στον κοινοβουλευτισμό, αλλά επειδή με τον τρόπο αυτό μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πλεονεκτήματα, ατέλειες, την ασυλία τους ως βουλευτές για να κάνουν πιο αποτελεσματικό τον αγώνα τους. Η κοινοβουλευτική ομάδα ήταν πειθαρχημένη στον αρχηγό της ακόμα και όταν έλειπε φαινόταν η σύζυγός του να έχει έναν αρχηγικό ρόλο που να τον υποκαθιστά.

Διαβάστε επίσης:

Νέα στοιχειά για το σκηνικό θανάτου του Παύλου Φύσσα

Τα κατηγορητήρια για Μπούκουρα, Γερμενή, Ηλιόπουλο

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε και ο Χ. Παππάς