ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκουρία: Υπάρχει ζωή μετά το χρέος

Γκουρία: Υπάρχει ζωή μετά το χρέος

Την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα παρέδωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.

«Υπάρχει ζωή μετά το χρέος» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, ενώ εξήρε τις προσπάθειες της χώρας για έξοδο από την κρίση, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά» είπε ο κ. Γκουρία απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Σας ευχαριστώ. Το εκτιμώ» απάντησε ο κ. Σαμαράς.

Νωρίτερα, ο Άνχελ Γκουρία συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Γκουρία, αναφέρθηκε «στο πιο εντυπωσιακό πρόγραμμα προσαρμογής που έχει ποτέ αναληφθεί, και στη θεαματική αντιστροφή του ισοζυγίου πληρωμών και της δημοσιονομικής κατάστασης και του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στις εκθέσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, σημείωσε πως από εκεί προκύπτει πως το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο και οι δυνατότητες αποκλιμάκωσής του είναι πολύ πιο δυνατές από ότι φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού.

Το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για την έρευνα του Οργανισμού σχετικά με την πολιτική ανταγωνισμού και την άρση των εμποδίων εισόδου στην αγορά στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Σαμαρά με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ

Ροή Ειδήσεων