ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Εικονικός ο προϋπολογισμός

Λαφαζάνης: Εικονικός ο προϋπολογισμός

Για «ενδοοικογενειακή διένεξη των μνημονιακών δυνάμεων», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2014.

Ο κ. Λαφαζάνης απάντησε στην αναφορά της Ντ. Μπακογιάννη στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «στοχεύει στην συνολική δομική αλλαγή της πορείας της χώρας» και ότι η κυβέρνηση «την μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει είναι να σηκωθεί να φύγει να πάμε σε εκλογές για να αλλάξει η πορεία της χώρας».

Σχολιάζοντας την ομιλία του υπουργού Οικονομικών επεσήμανε ότι «ο Γ. Στουρνάρας απευθύνεται περισσότερο στους δανειστές παρά στην χώρα. Είναι η ομιλία ενός υπουργού ενός προτεκτοράτου. Συγχαρητήρια. Όποιος σας άκουσε, δεν κατάλαβε τίποτα».

Για τον προϋπολογισμό του 2014 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «είναι εικονικός». Όπως είπε, «ο πραγματικός θα συνταχθεί από την τρόικα και μετά από διαπραγματεύσεις, που λένε ότι διαπραγματευόμαστε για να εφαρμόσουμε τις συνταγές και τις κατευθύνσεις». Έκανε λόγο για «Βουλή ενός προτεκτοράτου και μπανανίας», καθώς «για πρώτη φορά θα ψηφίσει ένα προϋπολογισμό που άλλοι συντάσσουν άλλοι καταθέτουν και άλλοι θα εφαρμόσουν».

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα το δημοσιονομικό κενό και τα νέα μέτρα, ενώ επεσήμανε ότι στον προϋπολογισμό του 2014 «ενσωματώνονται μη ψηφισμένα μέτρα όπως ο φόρος των ακινήτων». «Θα βάλετε την Βουλή να τα ψηφίσει εκ των υστέρων», πρόσθεσε.