ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβαλε τον Βρετανό στη θέση του...

Έβαλε τον Βρετανό στη θέση του...

Στη θέση του έβαλε ο υπουργός Άμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλος τον αντιπρόεδρο της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών, Βρετανό ευρωβουλευτή κ. Τζέφρυ βαν Όρντεν, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στη σύνοδο των προεδρείων των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής στην Αθήνα, ζήτησε να ασκήσει η Ελλάδα επιρροή στους Ελληνοκυπρίους και η Τουρκία στους Τουρκοκυπρίους.

Όταν πήρε το λόγο ο κ. Αβραμόπουλος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας: «Η Ελλάδα δεν ασκεί επιρροή επάνω στη Κυπριακή Δημοκρατία. Η Άγκυρα ασκεί επιρροή επάνω στους Τουρκοκύπριους και στα εκεί στρατεύματα Κατοχής. Εμείς - πρόσθεσε - στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που είναι κάτω από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και των βασικών αξιών και αρχών που διέπουν την λειτουργία, την ύπαρξη και τη προοπτική της μεγάλης Ευρωπαϊκής νέας χώρας».

Κάλεσε τον Βρετανό να ασκηθεί πλέον πίεση προς όλες τις πλευρές, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία για την ολοκλήρωση των συνομιλιών και την εξεύρεση μίας λύσεως, εφ' όσον και η χώρα του είναι μία από τις εγγυήτριες δυνάμεις για το Κυπριακό.

Κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση που διεξάγεται στο «Χίλτον» ενόψει της έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ζήτησε την υιοθέτηση ουσιαστικής Κοινής Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής στην Ε.Ε. και τον ρόλο της Ελλάδας επ' αυτού. Είπε μεταξύ άλλων: «Η χώρα μας είναι σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη γωνιά της Ευρώπης. Εμείς δεν έχουμε γείτονά μας το Λουξεμβούργο».

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB