ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σε 35 υπαλλήλους δόθηκαν άδειες για ιδιωτικό έργο

Μητσοτάκης: Σε 35 υπαλλήλους δόθηκαν άδειες για ιδιωτικό έργο

Σε 35 περιπτώσεις δόθηκε την τελευταία τριετία έγκριση σε υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ασκήσουν ιδιωτικό έργο επ' αμοιβή.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα. Η βουλευτής είχε ζητήσει να κατατεθεί ο αριθμός των αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου που εγκρίθηκε από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των υπουργείων τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς και για ποιο έργο υποβλήθηκε η καθεμία.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβιβάζει στη βουλευτή μόνο τα στοιχεία που αφορούν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς, όπως διευκρινίζει, το υπουργείο της ευθύνης του δεν είναι αρμόδιο για την έγκριση των αδειών σε υπαλλήλους άλλων υπουργείων και ως εκ τούτου δεν διαθέτει λεπτομερή στοιχεία.

Από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν προκύπτει ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου το 2011 σε 5 περιπτώσεις, το 2012 σε 18 περιπτώσεις και το 2013 σε 12 περιπτώσεις και εκκρεμεί η έκδοση μιας ακόμη απόφασης. Οι περισσότερες άδειες αφορούν απασχόληση σε επιμορφωτικά σεμινάρια ενώ προκύπτει ότι υπήρξε απόφαση άδειας για εργασία σε ξενοδοχειακή μονάδα, σε ασφαλιστικό γραφείο αλλά και για εργασία διατροφολόγου-διαιτολόγου κατά τις απογευματινές ώρες.