ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβάδισμα της Ν.Δ. δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research

Προβάδισμα της Ν.Δ. δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research

Μικρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 0,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό κυριακάτικης εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 23% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%, με τρίτη τη Χρυσή Αυγή, το ποσοστό της οποίας ανέρχεται στο 7,9%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,1%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3,4%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 45,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 32,3%, ενώ κανένας από τους δύο απαντά το 20,2% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση εάν μέχρι τις εκλογές πρέπει ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και άλλες κινήσεις από τον χώρο της Κεντροαριστεράς να σχηματίσουν όλοι μαζί ένα νέο πολιτικό κόμμα το 46,6% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι».

Για το εάν θα ψήφιζε ένα τέτοιο κόμμα στις ευρωεκλογές το 28,1% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», ενώ 68,5% «όχι» και «μάλλον όχι».
Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το 56,6% των πολιτών τάσσεται υπέρ του «να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση Σαμαρά» και το 38,5% «να προχωρήσουμε άμεσα σε εκλογές».

Τέλος, σε ερώτημα περί παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ ή επιστροφής στη δραχμή, το 76,9% επιλέγει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, ενώ το 16,7% προτιμά την επιστροφή στη δραχμή.

Διαβάστε επίσης: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση