ΠΟΛΙΤΙΚΗ

60% ανανέωση στις εσωκομματικές της ΝΔ

60% ανανέωση στις εσωκομματικές της ΝΔ

Οι εκλογικές διαδικασίες στο πλαίσιο της μεγάλης μεταρρύθμισης στις δομές και τη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, με τις εκλογές που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα για την ανάδειξη νέων προέδρων στις 64 ΝΟΔΕ.

Ολοκληρώθηκαν χθες οι διαδικασίες εκλογής νέων διοικήσεων στις 64 Νομαρχιακές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα όσα έδωσε στη δημοσιότητα η Λεωφόρος Συγγρού, κύρια χαρακτηριστικά των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι η μεγάλη ανανέωση με την είσοδο σημαντικού αριθμού ανθρώπων της αγοράς, η εκπροσώπηση παραγωγικών ηλικιών και η ανάδειξη στελεχών υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε ανανέωση σε ποσοστό 59.37% επί των επικεφαλής των νομαρχιακών διοικήσεων καθώς από τους 64 οι 38 εκλέγονται για πρώτη φορά. Στην πλειονότητά τους, (οι 37 από τους 64) είναι στελέχη παραγωγικών ηλικιών (20 έως 50 ετών), με τους περισσότερους (38 από τους 64) να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Είκοσι από αυτούς είναι δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, γιατροί, γεωπόνοι και μηχανικοί, ενώ άλλοι 18 είναι έμποροι-επιχειρηματίες.

Βασική αλλαγή στην περιφερειακή οργάνωση αποτελεί η ανασυγκρότηση και ο περιορισμός των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων από 845 σε 329. Στη Νέα Δημοκρατία πάντως, δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην καινοτομία που εισήγαγαν με το θεσμό των θεματικών τομέων σε κάθε Νομαρχιακή Οργάνωση.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν κορυφαία στελέχη, μέσω των διαδικασιών εκλογής, εισήλθαν -για πρώτη φορά μέσω εκλογών- συνολικά 577 άνθρωποι καταξιωμένοι στους χώρους της δουλειάς τους, οι οποίοι θα αναλάβουν την παραγωγή θεματικών πολιτικών σε κάθε περιοχή, προκειμένου το κόμμα να πετύχει ισχυρότερη τοπική παρέμβαση. Ουσιαστικά κάθε επαγγελματικός και επιστημονικός κλάδος θα εκπροσωπείται στις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας την ευθύνη να διατυπώνει τον πολιτικό της λόγο.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι νέοι πρόεδροι των ΝΟΔΕ της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη