ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Έρμαια της αδιαλλαξίας τα Πανεπιστήμια

ΠΑΣΟΚ: Έρμαια της αδιαλλαξίας τα Πανεπιστήμια

Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, για τη συνεχή αναταραχή στον χώρο των πανεπιστημίων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και τρεις μήνες στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, με μόνους χαμένους τη δημόσια εκπαίδευση, τους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Έστω και την ύστατη ώρα, ο Υπουργός Παιδείας, η συνδικαλιστική ηγεσία των διοικητικών υπαλλήλων, οι πρυτανικές αρχές και βεβαίως τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να αναλάβουν ευθύνες τους.

Σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, είναι θλιβερό να παραμένουν κλειστά τα Πανεπιστήμια, έρμαιο της αδιαλλαξίας και της στείρας αντιπαράθεσης.
Ο Τομέας Παιδείας υπογραμμίζει, επίσης, την ανάγκη μεταρρυθμίσεων ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων, γιατί αυτές αποτελούν την προϋπόθεση για την ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας. Για τον λόγο αυτό απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συμφωνία για την αναβάθμιση και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων στην εκπαίδευση. Ο Διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, η Νομιμότητα των ενεργειών και των πράξεων όλων, η Διαφάνεια στη λήψη και υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση».

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη η έκτακτη συνάντηση Αρβανιτόπουλου με πρυτάνεις

Χάνεται το εξάμηνο σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ - Στο πειθαρχικό ο Πελεγρίνης

Στο πειθαρχικό ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης

Νέα απεργία σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΜΠ

Μέσα στην ημέρα οι φοιτητές θα γνωρίζουν αν θα χάσουν το εξάμηνό τους