ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Κόκκινη γραμμή» η παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Τσίπρας: «Κόκκινη γραμμή» η παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πάγωμα των πλειστηριασμών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντηση με τη διοικητική επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα αυτό «είναι ίσως η σημαντικότερη κόκκινη γραμμή, την οποία, αν δεν είναι διατεθειμένη να θέσει η κυβέρνηση, θα πρέπει να την θέσει η κοινωνία». Μάλιστα κάλεσε τον Α. Σαμαρά να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε εξάλλου ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση αν δεν στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Όπως υπογράμμισε, οι μικομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται από λόγω της αδυναμίας των τραπεζών να δώσουν πιστώσεις. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τεράστιο ασφαλιστικό πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, καθώς «350 χιλιάδες περίπου μικρομεσαίες επιχειρηματίες βρίσκονται εκτός ασφαλιστικού συστήματος και δεν μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ψέματα τελείωσαν

Ενώπιον των ευθυνών τους καλεί η Κουμουνδούρου όλους τους βουλευτές με αφορμή το θέμα των πλειστηριασμών. Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτιέται αν οι βουλευτές: «Θα ψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ή θα αφήσουν τους τοκογλύφους να πάρουν τα σπίτια των πολιτών και να κερδοσκοπούν σε βάρος τους;».

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

«Η άρση των πλειστηριασμών είναι βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το θέατρο της διαπραγμάτευσης, ενώ θα όφειλε να ξεκαθαρίσει εξαρχής πως δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η Βουλή δεν μπορεί να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες απέναντι σε τοκογλύφους και διεθνή funds που καραδοκούν και επενδύουν στην καταστροφή, φτάνοντας στο σημείο να τους παίρνουν και τα σπίτια.

Μπροστά σε αυτή την δυσμενή προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα ελάχιστο πρώτο βήμα προστασίας, κατέθεσε τροπολογία για παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.

Τα ψέματα τελείωσαν. Κυβέρνηση και βουλευτές βρίσκονται μπροστά στις ευθύνες τους και καλούνται να απαντήσουν. Θα ψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ή θα αφήσουν τους τοκογλύφους να πάρουν τα σπίτια των πολιτών και να κερδοσκοπούν σε βάρος τους;»

Στο ζήτημα των πλειστηριασμών και την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.