ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καράογλου: Πράξη ευθύνης η υπερψήφιση του προϋπολογισμού

Καράογλου: Πράξη ευθύνης η υπερψήφιση του προϋπολογισμού

«Πράξη ευθύνης» χαρακτήρισε την υπερψήφιση του προϋπολογισμού ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑΘ), Θεόδωρος Καράογλου, τονίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα πιστοποιεί πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται προ των πυλών και η Ελλάδα, από χώρα της κρίσης, μετατρέπεται σε επίκεντρο προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η Ελλάδα του 2013 αφήνει πίσω της τις αγκυλώσεις του χθες και κάνει άλματα προς τα εμπρός, διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος και δείχνοντας το δρόμο με τον οποίο οι χώρες βγαίνουν από τις μεγάλες κρίσεις», σημειώνοντας παράλληλα πως η πατρίδα μας αξίζει το σεβασμό για τις επιτυχίες της σε δημοσιονομικό επίπεδο, καθώς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της καλύτερα από ό,τι προβλεπόταν. «Την κερδίσαμε αυτήν την εμπιστοσύνη», υπογράμμισε ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας πως η Ελλάδα τήρησε το λόγο της και τίμησε την υπογραφή της.

«Τώρα ήρθε η σειρά των Ευρωπαίων εταίρων μας να σταθούν και εκείνοι στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας πως πράγματι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει πνεύμα αλληλεγγύης». Κάλεσε δε, να μη βιαστούν ορισμένοι να υποστηρίξουν ότι μια οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση δεν μπορεί να παράγει πρωτογενές πλεόνασμα, διότι -όπως είπε- «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Και η Ελλάδα απέδειξε πως όταν θέλει, μπορεί να πετύχει πολλά».

ipourgeio

Αναφερόμενος στις δράσεις που έχει προγραμματίσει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για το νέο έτος, ο κ. Καράογλου παρουσίασε τους έξι άξονες στους οποίους θα δώσει βαρύτητα το 2014, αξιοποιώντας τη δυναμική που έχει αποκτήσει η Βόρεια Ελλάδα με την επανασύσταση του υπουργείου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

-Θα προωθηθεί νομοθετική πρωτοβουλία για τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου, με στόχο την επιπλέον απλοποίηση των διαδικασιών για την υλοποίηση επενδύσεων στην περιοχή ευθύνης του ΥΜΑΘ.

- Προωθείται προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΜΑΘ, υπουργείου Εσωτερικών και των αρμόδιων δήμων για την εκτέλεση προγράμματος αναβάθμισης και ανάδειξης των χερσαίων μεθοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας.

- Ολοκληρώνεται νομοθετική πρωτοβουλία για σύσταση και συγκρότηση συμβουλίου αρχιτεκτονικής στο ΥΜΑΘ.

- Το ΥΜΑΘ αναλαμβάνει την πολιτική πρωτοβουλία να συντονίσει τους εμπλεκόμενους φορείς σε θέματα προστασίας, ανάδειξης και ανάπτυξης του Θερμαϊκού Κόλπου, που έχει ξεχωριστή σημασία για το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας.

Karaoglou YMATH Bouli omilia

- Σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ θα συνεχιστεί με εντονότερους ρυθμούς η συμμετοχή του ΥΜΑΘ σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, προκειμένου να προβληθούν στο εξωτερικό εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι π.χ. ο προσκυνηματικός, ο περιβαλλοντικός, ο ιαματικός κ.λπ.

- Αναλαμβάνει περαιτέρω δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» με τη συμμετοχή του ΥΜΑΘ σε χρηματοδοτούμενα έργα, με στόχο την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας, την προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και τη βελτίωση των υποδομών στο χώρο ευθύνης του υπουργείου.

«Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, παρά μονάχα ο δρόμος της ευθύνης. Κάθε τι άλλο, κάθε διαφορετική αντίληψη, μας οδηγεί σε λάθος δρόμο και μας βγάζει εκτός τροχιάς. Γι' αυτό και η υπερψήφιση του προϋπολογισμού είναι πράξη ευθύνης και τίποτα άλλο», κατέληξε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας:Aπό τους υψηλότερους της ΕΕ οι φορολογικοί συντελεστές μας

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014

Εισηγήσεις ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.ΕΛ., ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και Χ.Α. για προϋπολογισμό

Οι γενικοί εισηγητές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό

Ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού με ...«φίλια πυρά»!

Στη Βουλή προς συζήτηση ο προϋπολογισμός του 2014

Ροή Ειδήσεων