ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γραμματέας της ΝΔ με μολότοφ

Ο Γραμματέας της ΝΔ με μολότοφ

Μία συνέντευξη που θα προκαλέσει πολλά σχόλια δίνει σήμερα ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αρχικά σοκάρει στη φωτογραφία του άρθρου σβήνοντας μία μολότοφ, ενώ απαντώντας στις ερωτήσεις μάλλον ταράζει τα νερά της Συγγρού μιλώντας χωρίς περιστροφές για θέματα που ο κόσμος συζητάει αλλά στα οποία δύσκολα ένας πολιτικός σήμερα παίρνει θέση.

Αναφερόμενος στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, ο 34χρονος Γραμματέας της ΝΔ αναρωτιέται για το "πως να πειστεί ο κόσμος ότι κάτι αλλάζει, όταν βλέπει συζητήσεις στη Βουλή να μετατρέπονται σε τσίρκο", ενώ ζητά να κοιταχτεί πρώτα το πολιτικό σύστημα στον καθρέφτη και μετά να αναζητήσει ευθύνες αλλού. "Είναι πολύ εύκολο να λες ότι πρέπει να αλλάξει αυτό ή εκείνο. Το ζήτημα είναι να τολμήσεις να τα κάνεις εσύ. Ζούμε στην εποχή των doers. Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο σε τυπικές διαπιστώσεις", αναφέρει.

Απαντώντας για το σύμφωνο συμβίωσης, απαντά πως "έρχεται να διευθετήσει μια σειρά από γραφειοκρατικά και νομικής φύσεως προβλήματα", κάτι που "όμως, δεν πρέπει να μας κάνει να πάρουμε επιπόλαιες αποφάσεις σε ευαίσθητα και σύνθετα θέματα όπως αυτό της δυνατότητας υιοθεσίας από τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων. Δεν πρέπει ενʼονόματι καμιάς προοδευτικότητας ούτε να βιαζόμαστε ούτε και να πετροβολούμε την Εκκλησία που έχει ένα τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό έργο". Στην ερώτηση πάντως για το αν πιστεύει στο Θεό, η απάντηση είναι απόλυτα καταφατική, μην αφήνοντας περιθώρια για σχόλια.