ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαυτάρης στις Βρυξέλλες: Έμφαση στα ιδιαίτερα ζητήματα της Μεσογείου

Τσαυτάρης στις Βρυξέλλες: Έμφαση στα ιδιαίτερα ζητήματα της Μεσογείου

Στα ιδιαίτερα ζητήματα της Μεσογείου αναμένεται να δώσουν έμφαση τόσο η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014, όσο και η Ιταλική Προεδρία που θα ακολουθήσει, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης στο κοινοτικό δελτίο Agence Europe, τονίζοντας, ότι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο προεδρίες θα είναι στενή.

Όσον αφορά στις κύριες προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην αγροτική πολιτική, ο Αθ. Τσαυτάρης ανέφερε, ότι θα επικεντρωθούν στο ζήτημα της προώθησης των γεωργικών προϊόντων διατροφής και στην έγκριση των νομοθετικών πράξεων για την εφαρμογή της κοινής γεωργικής πολιτικής (ΚΓΠ). Ο Έλληνας υπουργός αποδίδει, επίσης, μεγάλη σημασία στην έκθεση της Επιτροπής που θα παρουσιαστεί σύντομα για τον τομέα των φρούτων και των λαχανικών, καθώς και σε άλλα θέματα, όπως είναι οι ετικέτες που αναγράφουν την προέλευση των προϊόντων με βάση το κρέας και την υγεία ζώων και των φυτών.

Την περασμένη Τρίτη, ο Αθ. Τσαυτάρης συναντήθηκε με τον Ιταλό ευρωβουλευτή και πρόεδρο της επιτροπής γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πάολο Ντε Κάστρο, με τον οποίο συζήτησαν προτάσεις για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων. Όπως αναφέρει η Agence Europe, o Ντε Κάστρο εξέφρασε την απογοήτευσή του για την προβλεπόμενη συνολική χρηματοδότηση στην αγροτική πολιτική, παρά το γεγονός, ότι οι πόροι έχουν αυξηθεί σημαντικά και για τις νομοθετικές πράξεις στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ).