ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μεσημεριανάδικο» το εντευκτήριο της Βουλής

«Μεσημεριανάδικο» το εντευκτήριο της Βουλής

Το στίγμα της πολιτικής επικαιρότητας και των επαφών που έχουν οι υπουργοί, στα «πηγαδάκια» των βουλευτών

Η λογική των «μεσημεριανάδικων» φαίνεται πως έχει επηρεάσει ορισμένους από τους «εθνοπατέρες», οι οποίοι κάνουν διαγωνισμό κουτσομπολιού στο εντευκτήριο της Βουλής, με αντικείμενο τα ραντεβού των υπουργών.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές συζητούν με ιδιαίτερο προβληματισμό και με συνωμοτικό χαρακτήρα σε ορισμένες περιπτώσεις, ότι το τελευταίο διάστημα «έχει γίνει πολύ κοινωνικός ο κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος έχει φροντίσει να πάρει αποστάσεις από τον παλιό "κολλητό" του, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη».

Ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δείχνει ιδιαίτερη κινητικότητα στη Βουλή και διαθέτει επαρκέστατη ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «πληροφορούνται» από την κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου και τους συνεργάτες της πως ο πολιτικός προϊστάμενός της, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνεχή «διαλεγμένα» ραντεβού στο υπουργικό γραφείο του.

Σε ανάμεικτα πηγαδάκια «γαλάζιων» και «πράσινων» βουλευτών συζητείται το όνομα του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος αποφεύγει τις πολιτικές συζητήσεις αλλά παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα εσωκομματικά και συχνά αναφέρεται στην ενότητα της παράταξης, επικαλούμενος τον Εθνάρχη Κων. Καραμανλή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να ξέρουν τι συμβαίνει αλλά τα βάζουν αποκλειστικά και μόνον με τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου που αφήνει τα περιθώρια «για αυτά τα περίεργα».

Τέλος, στη ΔΗΜΑΡ ορισμένοι έχουν τον πόνο τους επειδή ο πρόεδρος κ. Φώτης Κουβέλης απέρριψε την πρόταση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη να επιστρέψουν στην κυβέρνηση ενώ τα βάζουν και με τον εκπρόσωπο κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο, για τον οποίο λένε ότι «κάποιος πρέπει να του τραβήξει το χαλινάρι»...

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB