ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μεϊμαράκη στον τηλεμαραθώνιο αγάπης της UNICEF

Μήνυμα Μεϊμαράκη στον τηλεμαραθώνιο αγάπης της UNICEF

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συμμετέχοντας στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF, που διεξάγεται σήμερα και μεταδίδεται από τη Δημόσια Τηλεόραση, απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας η οποία αποκτά πλέον χαρακτήρα θεσμού. Ο φετινός τηλεμαραθώνιος που είναι αφιερωμένος στην καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών, ενόψει δε και της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού στις 11 Δεκεμβρίου αλλά και του εορτασμού των Χριστουγέννων, μας φέρνει όλους προ των ευθυνών μας απέναντι στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον ολόκληρου του κόσμου.

Κάποτε ο υποσιτισμός των παιδιών έμοιαζε μακρινός. Βρισκόταν σε κακές αναμνήσεις του παρελθόντος ή σε αναφορές του παρόντος που όμως συνέβαινε εκτός συνόρων. Η οικονομική κρίση όμως που έπληξε τη χώρα, μας έχει καταστήσει κοινωνούς του προβλήματος. Μάλιστα, από την πρόσφατη έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF προκύπτει ότι περισσότερο από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το πρόβλημα δεν βρίσκεται πια κάπου στον κόσμο αλλά δυστυχώς είναι και δίπλα μας. Η οικονομική κρίση που αναμφισβήτητα άφησε πίσω της πληγές, είναι ταυτόχρονα αυτή που μας ωθεί να αντιληφθούμε καλύτερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας. Είναι η αφετηρία να αποδεικνύουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι σε όσους μας χρειάζονται.

Ο τηλεμαραθώνιος που διοργανώνει η UNICEF με τη συνεργασία της Δημόσιας Τηλεόρασης αποτελεί μια αφορμή ευαισθητοποίησης, ευθύνης αλλά κι ενεργοποίησης για όλους. Με το περίσσευμα της ψυχής μας, ας συμβάλλουμε όλοι σε αυτό τον σκοπό δίνοντας μια ώθηση αισιοδοξίας σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Εκ μέρους όλων των Κομμάτων και των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο σπουδαίο έργο σας».

Διαβάστε επίσης:

Τηλεμαραθώνιος UNICEF τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου