ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Κοινός μας στόχος τα ανοιχτά Πανεπιστήμια

Γκιουλέκας: Κοινός μας στόχος τα ανοιχτά Πανεπιστήμια

«Αν όλοι συμφωνήσουμε στον κοινό στόχο να έχουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, τότε είναι βέβαιο ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις και τα στοιχεία που μας ενώνουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ερωτηθείς για την τύχη του εξαμήνου, ο υφυπουργός τόνισε πώς «σε κάθε πανεπιστήμιο, την ευθύνη λειτουργίας έχει ο Πρύτανης και οι Πρυτανικές Αρχές. Υπάρχει το νομικό πλαίσιο που καθορίζει για τον τρόπο με τον οποίο ορίζεται η φοίτηση σε ένα εξάμηνο. Είναι απόφαση της συνέλευσης των μελών ΔΕΠ αν θα είναι ανοιχτά τα πανεπιστήμια. Το πώς μπορεί να κερδίσουν οι φοιτητές το εξάμηνο είναι κάτι που θα αποφασίσουν τα ίδια τα πανεπιστήμια. Το Υπουργείο και ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ,με διάλογο, για την εκτόνωση της κρίσης. Κανείς δεν μπορεί να κρατά κλειστά τα πανεπιστήμια. Πρέπει να συμφωνήσουμε στο ότι οι φοιτητές δεν μπορούν να είναι όμηροι».

ef594779be469dfbb25dcbfafa24841a XL

Ο Κώστας Γκιουλέκας ερωτηθείς για το πότε θα ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας ανέφερε: «Τις επόμενες ημέρες, εντός πάντως του 2013, θα κληθεί το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας να υπογράψουν τα έντυπα για το που θέλουν να μετακινηθούν».

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση από το ΕΚΠΑ να ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 16 Δεκεμβρίου

Για την άλλη Δευτέρα μετατίθεται το άνοιγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών