ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: 3-5% διαφορά πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται αξιοπρεπής ήττα!

Μαξίμου: 3-5% διαφορά πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται αξιοπρεπής ήττα!

Αυτή είναι η επικοινωνιακή πολιτική του Μαξίμου που γκρεμίζεται από τη μυστική δημοσκόπηση

Αυτό είναι το σενάριο βάσει του οποίου κινείται το Μαξίμου ενόψει Ευρωεκλογών και Περιφερειακών-Δημοτικών Εκλογών.

Προφανώς έτσι εξηγείται και η αποκάλυψη του newsbomb.gr, που έκανε άνω κάτω στην κυριολεξία την Κυβέρνηση, κάνοντας τον μανιώδη ιντερνετάκια διευθυντή του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού να χάσει την ψυχραιμία του και να προβεί σε χλευαστικούς χαρακτηρισμούς κατά της αποκάλυψης του newsbomb.gr και των αναγνωστών του.

Εκτός και αν το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά τον άφησε στην απέξω, γιατί αλλιώς δεν έχει καμία δικαιολογία να μη γνωρίζει τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου για 3 μέρες, από γνωστή εταιρία δημοσκοπήσεων (George Proud Olympiakos-για τον κατακόκκινο Γιώργο Μουρούτη!) για λογαριασμό του Μαξίμου... και βάσει των αποτελεσμάτων της οποίας χαράχθηκε η στρατηγική της ΝΔ ενόψει των προσεχών εκλογών!

Οι πρώτες σκέψεις είναι ότι σε ενδεχόμενο ήττας 3-5% ο Αντώνης Σαμαράς θα καταφέρει να κρατήσει έως και την κρίσιμη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015, οπότε και θεωρείται απίθανο να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές.

Και ο λόγος είναι απλός. Η κυβέρνηση θα έχει κλείσει το 2014 με πλεόνασμα 3 δις βάσει προγραμματισμού, από τα οποία μεγάλο μέρος θα δοθεί σε παροχές στις κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν βάναυσα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και τότε θα είναι που το κλίμα θα αλλάξει ριζικά!

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή με μια βαριά ήττα που θα ξεπερνά το 5%, ο Αντώνης Σαμαράς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στο πρόσωπό του μέσω εθνικών εκλογών.

Μέχρι τότε βέβαια, όλα είναι ανοιχτά, μιας και οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τις εξελίξεις σημαντικά, γίνονται ολόενα και περισσότεροι!

Διαβάστε επίσης:

Μουρούτης: Παίρνει χιλιάδες € για να tweetάρει και να ποστάρει στο FB

Ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού αποκαλεί 2.769.000 Έλληνες «ψεκασμένους»

Ο «εθισμένος» στο Facebook Γ. Μουρούτης την «πέφτει» και στο newsbomb!

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έκαναν άνω – κάτω τη Νέα Δημοκρατία

Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έκτο το ΠΑΣΟΚ