ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Μηταράκη στις ΗΠΑ για προτεραιοτήτες της Ελληνικής Προεδρίας

Ομιλία Μηταράκη στις ΗΠΑ για προτεραιοτήτες της Ελληνικής Προεδρίας

Για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το α΄ εξάμηνο του 2014, θα μιλήσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) στην Ουάσιγκτον, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του CSIS, οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια «σημαντική συνομιλία» με τον Έλληνα υφυπουργό, δεδομένου ότι θα αναφερθεί στις προτεραιότητες της Ελλάδας για την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν υποστεί πλήγμα από «βαθιές οικονομικές κρίσεις», ως συνέπεια της κρίσης δημόσιου χρέους, επηρεάζοντας τον πολιτικό διάλογο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Καθώς η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2014, σημειώνεται χαρακτηριστικά, θα προσπαθήσει να αναζωογονήσει την στάσιμη ευρωπαϊκή οικονομία, μέσω μιας ανανεωμένης εταιρικής σχέσης ΕΕ-ΗΠΑ. Τέλος, αναφέρεται ότι κατά τη συζήτηση θα εξεταστεί το ερώτημα πώς θα μπορούσε η Αθήνα να επιδιώξει την εμβάθυνση των διατλαντικών σχέσεων για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι ο κ. Μηταράκης θα προεδρεύσει του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου.