ΠΟΛΙΤΙΚΗ

500.000 διεκδικεί το Δημόσιο από Μαντέλη- Με εντάσεις ξεκίνησε η δίκη

500.000 διεκδικεί το Δημόσιο από Μαντέλη- Με εντάσεις ξεκίνησε η δίκη

Με ενστάσεις ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δική του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη που κατηγορείται ότι έλαβε μίζα 450.000 μάρκων από τη siemens για την υπογραφή της σύμβασης του 1997 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Η πρώτη ένσταση από την πλευρά των κατηγορούμενων αφορά τη μη νομιμοποίηση παράστασης πολιτικής αγωγής του ΟΤΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Το ελληνικό δημόσιο ζητά 500.000 ευρώ από τον πρώην υπουργό και καθέναν από τους 4 συγκατηγορούμενους του που φέρονται να τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση της μίζας.

Ο ΟΤΕ διεκδικεί συμβολικό πόσο 10 ευρώ με επιφύλαξη για περαιτέρω απαίτηση από τα αστικά δικαστήρια στο μέλλον. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή αφενός ο ΟΤΕ γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν πλήρωσε ο Οργανισμός το πόσο της μίζας αλλά η γερμανική siemens και αφετέρου το δημόσιο γιατί οι κατηγορούμενοι δεν είναι υπάλληλοί του.

Ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος πρότεινε να απορριφθούν οι ενστάσεις υποστηρίζοντας ότι ΟΤΕ και Ελληνικό Δημόσιο νομιμοποιούνται να παρίστανται ως πολιτική αγωγή.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η δίκη Μαντέλη για την υπόθεση Siemens