ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβες» Κασιδιάρη: Ιερείς «τα παίρνουν» για να βρίζουν τη Χρυσή Αυγή

«Βόμβες» Κασιδιάρη: Ιερείς «τα παίρνουν» για να βρίζουν τη Χρυσή Αυγή

Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από το σταθμό του Μετρό στον Ελαιώνα κατά της ανέγερσης τζαμιού στο Βοτανικό εξελίχθηκε δριμύ κατηγορώ του Ηλία Κασιδιάρη κατά ιεραρχών και του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έδωσε συνέχεια στις αποκαλύψεις που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με ιεράρχες και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κυρίως στον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, εν μέσω αποδοκιμασιών από τους οπαδούς του κόμματος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ιερείς έχουν πάρει πάρα πολλά λεφτά για να υβρίζουν τη Χρυσή Αυγή. Και συνέχισε: «Ιδίως στον Μητροπολίτη Πειραιώς που τόλμησε να πει ότι είμαστε παγανιστές, θα του υπενθυμίσω το 2010 και είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική ελπίδα για να πάει μπροστά η χώρα. Να τα θυμηθεί γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα».

Επόμενος στη λίστα της επίθεσης ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς, που ζήτησε ξανά να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Αφού ο εκπρόσωπος του κόμματος τον χαρακτήρισε ανθέλληνα και άθλιο, είπε: «του απαντούμε: μολών λαβέ. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν παρέλειψε να δώσει και προεκλογικό τόνο στη συγκέντρωση, παρουσία της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου αλλά και του βουλευτή και υπόδικου Νίκου Μίχου. Παρών στη συγκέντρωση και ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής.

«Στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να είναι πρώτο κόμμα στις δημοτικές εκλογές» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Παίρνοντας για δεύτερη φορά το λόγο, ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε πως η Χρυσή Αυγή θέλει κοντά της φτωχούς και ταπεινούς ιερείς και τον κλήρο και όχι τους τέκτονες ιεράρχες.