ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: «Όχι» σε ανασχηματισμό – «Όχι» σε νέο Μνημόνιο

Σαμαράς: «Όχι» σε ανασχηματισμό – «Όχι» σε νέο Μνημόνιο

Διαψεύδει τα σενάρια ανασχηματισμού ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «σενάρια πολιτικής ανωμαλίας».

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει πως ο ίδιος δεν ασχολείται με όσους κινούνται στο σκοτάδι.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να διαψεύδει τα περί αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, στο Μαξίμου υπάρχει δυσφορία για ορισμένους υπουργούς που έχουν συγκρουστεί με την κοινωνία.

Κύκλοι του Μαξίμου επισημαίνουν στο newsbomb.gr πως ήδη ο κ. Σαμαράς έχει γράψει στο μπλοκάκι του τα ονόματα των κυρίων Στουρνάρα, Γεωργιάδη και Αρβανιτόπουλου, οι οποίοι έχουν προκαλέσει αναταράξεις με τις αποφάσεις τους και την προκλητική τους στάση απέναντι στους πολίτες.

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών το Μάιο και εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει ως «επιτομή του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας». Δηλώνει ότι «θα με συνέφεραν οι τριπλές εκλογές, αλλά προέχει η έξοδος από την κρίση».

Ο κ. Σαμαράς παραδέχεται «υπερφορολόγηση των πολιτών για το 2013» -κόντρα στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα- και διαμηνύει πως οι φτωχοί και οι αδύναμοι θα προστατευτούν από τους πλειστηριασμούς.

Διαπιστώνει πως υπάρχει «διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης για το χρέος», θέμα για το οποίο θα πρέπει να ληφθεί απόφαση την άνοιξη, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο.

Αποκαλύπτει, τέλος, ότι πρόσφατα ο ίδιος συναντήθηκε με τον Κ.Καραμανλή και «τα είπαν σαν καλοί φίλοι».

Διαβάστε επίσης:

Σενάρια για μίνι ανασχηματισμό στην Κυβέρνηση

Ο Βορίδης στο Υπουργείο Οικονομικών

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού

Τα πρώτα σενάρια ανασχηματισμού της Συγκυβέρνησης