ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Γαλλικό ΚΚ χαιρετίζει τον Τσίπρα ως υποψήφιο της Ευρ. Αριστεράς

Το Γαλλικό ΚΚ χαιρετίζει τον Τσίπρα ως υποψήφιο της Ευρ. Αριστεράς

Το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε σήμερα την εκλογή, χθες Κυριακή, του Αλέξη Τσίπρα ως υποψηφίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι εκλογές για την οποία θα διεξαχθούν μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι η φωνή της αντίστασης και της ελπίδας» της αριστεράς, αναφέρει εκφράζοντας την ικανοποίησή του το ΓΚΚ σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε στο τέλος του 4ου Συνεδρίου του ΚΕΑ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη. Στη διάρκεια του συνεδρίου αυτού, ο Πιέρ Λοράν, εθνικός γραμματέας του Γαλλικού ΚΚ, επανεξελέγη επικεφαλής της συλλογικής προεδρίας του ΚΕΑ. Εκτός από τον Πιέρ Λοράν, η συλλογική προεδρία του ΚΕΑ απαρτίζεται από τους Αλέξη Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ), Μαρίζα Ματίας (Μπλόκο, Πορτογαλία), Μαϊτέ Μόλα (ΚΚ Ισπανίας-Ενωμένη Αριστερά), Μαργκαρίτα Μιλέβα (βουλγαρική αριστερά) και τον ταμία Ντίτερ Ντεμ (Ντι Λίνκε, Γερμανία).

fba3312bfcb9dc3c 105693715.preview

Στη διάρκεια του συνεδρίου αυτού αποφασίσθηκε «να κάνουμε το ΚΕΑ μέσα στα επόμενα χρόνια σημαντικό πρωταγωνιστή της πολιτικής μάχης στην Ευρώπη εναντίον των πολιτικών λιτότητας, των δημοκρατικών οπισθοδρομήσεων και για την οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που να προσφέρει στις δυνάμεις της κοινωνίας, της πολιτικής, του πολιτισμού, της δημιουργίας και στους πολίτες της ηπείρου μια αριστερή εναλλακτική στην Ευρώπη», διευκρίνισε το γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα.