ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άθελά του ο Βενιζέλος συμμετείχε σε πρωτοβουλία του Καραμανλή

Άθελά του ο Βενιζέλος συμμετείχε σε πρωτοβουλία του Καραμανλή

Ένα σχέδιο που προωθούσαν από κοινού ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή φαίνεται πως έγινε πραγματικότητα την Τρίτη, στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Κύπρου και Μάλτας ανακοίνωσαν τη συγκρότηση ομάδας Μεσογειακών κρατών, με την επωνυμία Med Group.

Οι επτά υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν στα γραφεία της Κυπριακής Αντιπροσωπείας και αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκρότηση της «Μεσογειακής Ομάδος» (Med Group). Το νέο όργανο θα λειτουργεί «ως δίκτυο συντονισμού και κοινών πρωτοβουλιών για όλα τα θέματα της αρμοδιότητας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, αλλά και γενικότερα της ΕΕ».

Επίσης συμφωνήθηκε, όπως όταν μία από τις χώρες που συμμετέχουν στην «Μεσογειακή Ομάδα» ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, η χώρα αυτή θα ασκεί και το συντονισμό της «Μεσογειακής Ομάδας».

Επομένως, τώρα που η Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα ασκήσει, κατά το επόμενο εξάμηνο, την Προεδρία του Συμβουλίου, θα αναλάβει και το συντονισμό του Med Group.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB