ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Παρασκευή η συνάντηση ΚΕΔΕ - Λ. Γρηγοράκου

Την Παρασκευή η συνάντηση ΚΕΔΕ - Λ. Γρηγοράκου

Για αύριο στις 9:30 ορίστηκε το ραντεβού του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο της διαδημοτικής κινητικότητας, για το οποίο η πλευρά των δημάρχων έχει εκφράσει ενστάσεις.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ύστερα από αίτημα της ΚΕΔΕ, ώστε «να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και απαντήσεις τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο» για τα συμπεράσματα της μελέτης που εστάλη στους αιρετούς από τον κ. Γρηγοράκο και περιλαμβάνει εκτιμήσεις κινητικότητας προσωπικού ανά δήμο.

Ειδικότερα, με τη μελέτη οι δήμοι ενημερώνονται για τον αριθμό των υπαλλήλων που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών, αποτελούν πλεονάζον προσωπικό και πρέπει να ενταχθούν στη διαδικασία της διαδημοτικής κινητικότητας. Διευκρινίζεται πάντως πως «ούτε απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητες προβλέπονται».

Η ΚΕΔΕ ζήτησε να υπάρξει συνάντηση επειγόντως, καθώς -όπως ανέφερε- έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την αντίθεσή τους στα σχέδια του ΥΠΕΣ έχουν εκφράσει ήδη ανοιχτά οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης αντίστοιχα.