ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου: Δεν είμαι πια ΠΑΣΟΚ

Διαμαντοπούλου: Δεν είμαι πια ΠΑΣΟΚ

Η δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου ότι δεν ανήκει πια στο ΠΑΣΟΚ τυγχάνει σχολιασμού από τη NEWSBOMB για έναν απλούστατο λόγο: διότι πρέπει να πάψουμε σε αυτή τη χώρα να έχουμε τόσο κοντή μνήμη, και να θεωρούν κάποιοι πολιτικοί ότι επειδή αποχωρούν από έναν πολιτικό χώρο, αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι έχουν προέλθει από «παρθενογέννεση».

Ασφαλώς και καθένας στην διάρκεια του χρόνου μπορεί να αλλάξει πολιτικές πεποιθήσεις, να νιώσει ότι πλέον μία ιδεολογία δεν τον εκφράζει πια.

Όμως σε τρανταχτές περιπτώσεις πολιτικών προσώπων που ευεργετήθηκαν με κορυφαίες και παχυλά αμειβόμενες θέσεις, όπως αυτές του Ευρωπαίου Επιτρόπου ή του υπουργού, με σημαία το κόμμα τους, η μετέπειτα στάση τους όταν το κόμμα αυτό διαλύεται, είναι δηλωτική του χαρακτήρα τους.

Και φυσικά η περίπτωση της κας Άννας Διαμαντοπούλου, δεν είναι η μοναδική, είναι όμως ίσως η χαρακτηριστικότερη. Η κ. Διαμαντοπούλου που ως υπουργός Παιδείας κουνούσε το δάχτυλο σε όποιον πήγαινε κόντρα στην πολιτική αλαζονεία της ή ως Επίτροπος- ευνοούμενη του συστήματος Σημίτη- είναι το παράδειγμα πολιτικού, ο οποίος λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο ως «επιβήτορας» της εξουσίας.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB