ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνία Μεϊμαράκη για τους χειρισμούς στην υπόθεση Πολύδωρα

Διαφωνία Μεϊμαράκη για τους χειρισμούς στην υπόθεση Πολύδωρα

Η ένσταση του ήταν στο ακραίο τρόπο με τον οποίο αντέδρασε το Μαξίμου.

Έντονα προβληματισμένος είναι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ε. Μεϊμαράκης, σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης Πολύδωρα από το Μαξίμου.

Ο έμπειρος κ.Μεϊμαράκης τάχθηκε εξ αρχής μιας σχετικά ήπιας αντιμετώπισης. Αναγνώρισε ότι δεν ήταν δυνατόν να μην υπάρχουν κυρώσεις για τον κ.Πολύδωρα αφού σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευε η συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η ένσταση του ήταν στον ακραίο τρόπο με τον οποίο αντέδρασε το Μαξίμου.

Η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής ήταν να τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ.Πολύδωρας αλλά να μην διαγραφεί από το κόμμα και σταδιακά να υπάρξει μία επαναπροσέγγιση.

Τόνισε μάλιστα ότι ο κ.Πολύδωρας είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες.

Η αντίδραση του κ.Σαμαρά ήταν ιδιαίτερα οξεία και σε πλήρη αντίθεση με την μετριοπαθή θέση του κ.Μεϊμαράκη.

Όχι μόνο απομάκρυνε τον κ.Πολύδωρα από την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά έδωσε και εντολή να εκδοθεί αυτή η πολύ σκληρή ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία, που ουσιαστικά ταυτίζει τον κ.Πολύδωρα με το λόμπυ της δραχμής.

1199543

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στον οποίο κανείς δεν μπορεί να χρεώσει υστεροβουλία ή ταπεινά κίνητρα αφού οι σχέσεις του με τον κ.Πολύδωρα ήταν τυπικές έως ανταγωνιστικές (εκλέγονται και οι δύο στη Β' Αθηνών), εμφανίζεται έντονα προβληματισμένος με την τροπή που πήρε η υπόθεση.

Κυρίως όμως είναι προβληματισμένος με την επιρροή που ασκούν στον κ.Σαμαρά, κάποιοι ακραίοι, μέλη του στενού του περιβάλλοντος.

Όλοι αυτοί παραγνωρίζουν ότι το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δεν λύνεται με επίδειξη πυγμής και πειθαρχικά μέτρα.

Θεωρούν μάλιστα ότι όσο πιο οριακή είναι η κυβερνητική πλειοψηφία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τους βουλευτές να διαφοροποιούνται σε κρίσιμες ψηφοφορίες και κυβερνητικές αποφάσεις.

Την άποψη αυτή ο Πρόεδρος της Βουλής την θεωρεί απόλυτα λανθασμένη και φαίνεται ότι δεν χρειάστηκαν παραπάνω από 48 ώρες για να δικαιωθεί.

1087032

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 41 Βουλευτές της Ν.Δ, ζητούν τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%. Αποδεικνύουν μάλιστα με στοιχεία ότι η αύξηση δεν απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα (420 εκ ευρώ ήταν το 2009, 490 το 2013 παρά την αύξηση) ενώ και η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης σημείωσε θεαματική βουτιά και μειώθηκε κατά 80%.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ.Μεϊμαράκης είναι έντονα προβληματισμένος για τη συγκρουσιακή λογική που ακολουθεί το Μαξίμου απέναντι σε όσους διατυπώνουν ενστάσεις για την ακολουθούμενη πολιτική, αφού θεωρεί ότι αυτή η λογική ταιριάζει σε ένα μικρό και φοβικό κόμμα και όχι σε μία μεγάλη παράταξη.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η χώρα βιώνει οριακές συνθήκες και απαιτείται συνοχή και πολιτική σταθερότητα.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα πολιτικά σχέδια του Βύρωνα Πολύδωρα;

Ανησυχία στο Μαξίμου για την ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία

Το παρασκήνιο της «μάχης» στη Βουλή μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Με οριακό «ναι» πέρασαν οι πλειστηριασμοί και ο φόρος ακινήτων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Με τρεις αλλαγές η διάταξη για τα ληξιπρόθεσμα

Δεν αποσύρεται η επίμαχη διάταξη για τα πρόστιμα

Απειλεί με παραίτηση ο Στουρνάρας μετά το άδειασμα απ’ τον Σαμαρά!

«Γης Μαδιάμ» η Βουλή με το νομοσχέδιο που ανατινάζει την ...ιδιοκτησία