ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώρα από τον υπ. Δικαιοσύνης στις κρατούμενες των φυλακών Ελαιώνα

Δώρα από τον υπ. Δικαιοσύνης στις κρατούμενες των φυλακών Ελαιώνα

Ένα πρωινό με τις κρατούμενες του καταστήματος κράτησης γυναικών Ελαιώνα Θηβών και τα ανήλικά παιδιά τους, μοιράστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων επισκέφτηκε τις φυλακές, συνομίλησε με έγκλειστές και μοίρασε δώρα τόσο στις ίδιες όσο και στα παιδιά ορισμένων εξ αυτών, που ζουν μαζί με τις μητέρες τους στα κελιά. Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής Μαρίνο Σκανδάμη και το Διευθυντή Σωφρονιστικής Γιάννη Σταλίκα, βρέθηκε σήμερα το πρωί στις φυλακές στον Ελαιώνα.

Αφού περιηγήθηκε στους χώρους των φυλακών και άκουσε τα όσα του ανέφεραν οι κρατούμενες, αλλά και το προσωπικό της φυλακής, ευχήθηκε καλές γιορτές. Στη συνέχεια, έδωσε δώρα στα παιδιά, στις μητέρες τους, αλλά και στις ανήλικες κρατούμενες. Το συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης φιλοξενεί 415 γυναίκες εκ των οποίων 240 είναι ελληνίδες και 175 αλλοδαπές. Στους διαδρόμους των φυλακών, αντηχούν παιδικές φωνές, ενώ αρκετοί χώροι έχουν μετατραπεί σε παιδότοπους.

prison 2

Στον Ελαιώνα ζουν μαζί με τις μητέρες τους, παιδιά ηλικίας από λίγων μηνών έως και τριών ετών. Αυτή τη στιγμή μένουν 20 παιδάκια, εκ των οποίων 13 αγόρια και 7 κορίτσια για τα οποία η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και το προσωπικό της φυλακής προσπαθούν με κάθε μέσον να κάνουν την παραμονή τους όσο το δυνατόν καλύτερη.

Ροή Ειδήσεων