ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE:Στάχτη στα μάτια τα κυβερνητικά μέτρα για την αιθαλομίχλη

KKE:Στάχτη στα μάτια  τα κυβερνητικά μέτρα για την αιθαλομίχλη

«Η κυβέρνηση, με τα μέτρα που ανακοίνωσε σχετικά με το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης, «ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού», όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά.

«Ανασύροντας και πάλι τη γνωστή συνταγή, που αντί να λύνει το πρόβλημα, επιδιώκει να περιορίσει τις συνέπειές του, νομιμοποιεί ουσιαστικά τη βλάβη που προκαλείται στην υγεία του λαού από την αιθαλομίχλη», επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Με τα μέτρα αυτά ορίζεται υπερβολικά υψηλό όριο συγκέντρωσης μικροσωματιδίων για τη λήψη έκτακτων μέτρων. Δεν συνυπολογίζεται η επίπτωση άλλων ειδών ρύπων, που προκύπτουν κατά την καύση των στερεών καυσίμων σε ξυλόσομπες, σε ανοιχτά και σε ενεργειακά τζάκια, καθώς διατηρούνται τα υπάρχοντα όρια γι αυτά», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, προσθέτοντας ότι «το βασικότερο, όμως, είναι ότι και αυτά τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν, ελάχιστη επίδραση μπορούν να έχουν στο μετριασμό του φαινομένου, καθώς εξαντλούνται σε «απαγορεύσεις», τις οποίες, ως επί το πλείστον, φορτώνονται αυτοί που δεν έχουν καμία ευθύνη, ενώ δεν αντιμετωπίζουν την αιτία του προβλήματος».

51C3A18C905E92719F886336C3D89B0A

«Το μόνο αποτελεσματικό μέτρο άμεσης απόδοσης και ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών είναι η κατάργηση, εδώ και τώρα, των αντιλαϊκών φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, η δραστική μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης, που εμπαίζει το λαό με τα ψίχουλα του κοινωνικού τιμολογίου και του επιδόματος θέρμανσης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για αιθαλομίχλη: Δήθεν μέτρα για επικοινωνιακή αξιοποίηση

Ροή Ειδήσεων