ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Χ. Τομπούλογλου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Χ. Τομπούλογλου

Ελεύθερος με τρεις περιοριστικούς όρους αφέθηκε πριν λίγο ο Χάρης Τομπούλογλου, μετά την πολύωρη απολογία του στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ρέας Κατσιβέλη, που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο τέως διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση εκβίασης εταιρείας που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου, θα πρέπει να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ και να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της γειτονιάς του, ενώ παράλληλα του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι οι 25.000 ευρώ που παρέλαβε μέσα σε φάκελο δεν ήταν μίζα, αλλά προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο.

Σοκαριστικά τα στοιχεία από τη δικογραφία

Στο μεταξύ, σοκαριστικά και άκρως προκλητικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη συνομιλία που είχε ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, με τον ενδιάμεσο.

Όπως σας αναφέραμε και προηγούμένως, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φέρεται να του είπε: «Εγώ δεν είμαι ο μ...ς, αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».

Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, ο κ. Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντησή του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε να λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς.Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον γιατρό θα τους δώσω και άλλες δουλειές». Λίγες μέρες μετά, σε γραπτό μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του νοσοκομείου στο πρόσωπο που διαμεσολαβεί αναφέρει: «Την τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ».

Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του, στις 16 Δεκεμβρίου, και πάλι με τον ενδιάμεσο, ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να λέει: «Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα ... Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό».

Διαβάστε επίσης:

Το βίντεο «φωτιά» που καίει τον Χάρη Τομπούλογλου

Στον ανακριτή ο Χάρης Τομπούλογλου

ΦΩΤΟ - Ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο Τομπούλογλου παίρνει τη μίζα!

Το Σάββατο απολογείται ο Τομπούλογλου

Εκτός Εθνικής Τράπεζας ο Τομπούλογλου

Στον ανακριτή ο Χάρης Τομπούλογλου

Οι ψιλικατζήδες Χάρης και Λιάπης

Τα γιαούρτια σε Άδωνι και Τομπούλογλου

Στον εισαγγελέα ο Χάρης Τομπούλογλου

Διεγράφη από τη ΝΔ ο διοικητής του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού