ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική ανευθυνότητα στην Υγεία

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική ανευθυνότητα στην Υγεία

Εγκληματική ανευθυνότητα προσάπτει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ακολουθούμενες πολιτικές στην Υγεία.

«Το πρώτο βήμα της "μεταρρύθμισης" στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) δια στόματος του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μπέζα είναι η κατάργηση όλων των δομών υγείας του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ και όλων των οργανικών θέσεων των εργαζόμενων κάθε ειδικότητας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν την εγκληματική ανευθυνότητα και την αναλγησία τους απέναντι στον ελληνικό λαό. Αφήνουν τους πολίτες χωρίς δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, βάζουν τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων σε εργασιακές περιπέτειες και επιδιώκουν την απομάκρυνση των γιατρών καλώντας τους να ενταχθούν σε μια επισφαλή σχέση εργασίας που δεν έχει καμία σχέση με το ΕΣΥ, αφού πρώτα τους απολύουν μετά από είκοσι και πάνω χρόνια εργασίας», συμπληρώνεται.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στην κυβέρνηση και για το εισιτήριο των 25 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι ασθενείς για την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία, καθώς και για την καταβολή 1 ευρώ ανά συνταγή.

Όπως αναφέρει, «η πλήρης κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας επιβεβαιώνεται και με την εφαρμογή του "χαρατσιού" των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία και 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων. Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική αυτό θα είναι το μέλλον για κάθε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».