ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δημοσκοπήσεις πυροδοτούν σενάρια διεύρυνσης σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Οι δημοσκοπήσεις πυροδοτούν σενάρια διεύρυνσης σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Οι συμμαχίες, οι “καραμπόλες” και τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται σταθερά της ΝΔ.

Στη Συγγρού συζητούνται ήδη κινήσεις ικανές να σηματοδοτήσουν ένα «άνοιγμα» προς τους ψηφοφόρους, έτσι ώστε να «αφοπλιστούν» φορείς και κόμματα που βρίσκονται στα... δεξιά της ΝΔ και παράλληλα να καλυφθούν ιδεολογικά και πολιτικά ψηφοφόροι που σήμερα είναι «κομματικά άστεγοι».

Οι κινήσεις αυτές αφορούν την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών αλλά και την πρόσκληση για συστράτευση, που θα απευθυνθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Μπορεί από τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να διαμηνύουν ότι δεν έχουν στόχο να γίνουν βουλευτικές εκλογές το προσεχές εξάμηνο, αλλά όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Εξάλλου, η διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου για τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές εκλογές είναι ίσως η πιο μεγάλη δοκιμασία για την δικομματική κυβέρνηση και θα κρίνει πολλά για το μέλλον της ίδιας αλλά και της χώρας.

Τα εσωτερικά προβλήματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν την κυβέρνηση και παράλληλα το ασφυκτικό “pressing” του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, έχει πυροδοτήσει εκ νέου τα σενάρια συμμαχιών.

Ταυτόχρονα, εντείνονται οι διεργασίες στην ευρύτερη δεξιά παράταξη για τη δημιουργία ενός άλλου δεξιού κόμματος στα... δεξιά της. Γι' αυτό στόχος είναι να εξουδετερώσει αυτές τις κινήσεις και παράλληλα να ανακόψει και τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα εσχάτως επανήλθαν τα παλαιά σχέδια περί επιχείρησης διεύρυνσης της ΝΔ με πρωθυπουργικό κάλεσμα σε πολιτικά πρόσωπα, από τον φιλελεύθερο χώρο μέχρι τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας.

Στο ΠΑΣΟΚ εντείνεται η συζήτηση για το μέλλον του κόμματος αλλά και την κίνηση των “58” της Κεντροαριστεράς. Από την άλλη στη ΔΗΜΑΡ συζητείται όλο και πιο έντονα η συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά καθώς οι δημοσκοπήσεις είναι πολύ αρνητικές.

Οι εξελίξεις τους επόμενους μήνες, μέχρι τις ευρωεκλογές θα είναι ραγδαίες ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι “καραμπόλες” στις δημοτικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Δεν συνεργάζομαι με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – Μιλάω με Βύρωνα

Ιδιαίτερα μαθήματα...θα κάνει ο Σαμαράς στους βουλευτές του

Σκέψεις για ανασχηματισμό μετά τις γιορτές