ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά στην Αθήνα

Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά στην Αθήνα

-Επίσημη πρώτη για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε.

-Στην ελληνική πρωτεύουσα Μπαρόζο και Ρομπάι

-«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας – Απαγορεύονται πορείες και συναθροίσεις!

Εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας εγκαινιάζεται επισήμως σήμερα η ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την χώρα μας.

Τα βλέμματα ολόκληρης της Ευρώπης είναι στραμμένα στην Αθήνα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά μέσω της σημερινής εκδήλωσης να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι η Ελλάδα παραμένει ένας ισότιμος και αξιόπιστος εταίρος.

Παράλληλα, στόχος της ελληνικής προεδρίας είναι η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας απέναντι στους δανειστές και για το λόγο αυτό οι μήνες μέχρι τον Ιούνιο θεωρούνται ιδιαιτέρως κρίσιμοι για τη χώρα.

Η τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι παρουσία του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και των 28 Επιτρόπων. Στις 13:00 θα γίνει η κοινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών θεσμών στο Ζάππειο, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

zappeio megaro

Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα το πρώτο συμβούλιο εργασίας, όπου θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Μπαρόζο και oι Επίτροποι. Εκεί, θα υπάρξει ενημέρωση από όλους τους Έλληνες υπουργούς για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθώς και για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. Αμέσως μετά οι κύριοι Σαμαράς και Μπαρόζο θα κάνουν δηλώσεις.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 19:30, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

elliniki-proedria-tis-ee

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

«Αστακός» σήμερα το κέντρο της Αθήνας. Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, ενώ οι αρχές έχουν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις και τις πορείες.

Συγκεκριμένα, από τις 06:00 το πρωί μέχρι και τις 24:00 το βράδυ, απαγορεύεται κάθε δημόσια συνάθροιση ή πορεία:

- Στο κέντρο της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Αθηνάς (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, εξαιρουμένων των χώρων της Πλατείας Ομονοίας), δεξιά Ερμού (μέχρι Αγίων Ασωμάτων), πεζόδρομος από συμβολή Ερμού και Αγίων Ασωμάτων μέχρι Αποστόλου Παύλου, αριστερά Αποστόλου Παύλου μέχρι Ροβέρτου Γκάλλι, Ροβέρτου Γκάλλι, Χατζηχρήστου, Βούρβαχη, αριστερά Παρασκευοπούλου, δεξιά Καρέα, αριστερά Υμηττού, Ούλωφ Πάλμε, αριστερά Στρατάρχου Παπάγου, δεξιά Παπαδιαμαντοπούλου, αριστερά Θηβών, Φειδιππίδου, Λ. Αλεξάνδρας, αριστερά Χ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Θεμιστοκλέους, δεξιά Πανεπιστημίου, αριστερά Αιόλου, δεξιά Σταδίου μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

elliniki-proedreia-zappeio-metra-asfaleias

- Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, στη Λ. Μεσογείων από τη συμβολή της με τη Λ. Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη - Λ. Μεσογείων), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

- Στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από την πλευρά της, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων κατά τις ώρες 00.01 έως 24.00 στη λεωφόρο Β. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στις παρακάτω κάθετες οδούς:

• Αιγινήτου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Β.Σοφίας και της Παπαδιαμαντοπούλου.

• Λούρου, Λαμψάκου, Σεμιτέλου & Κερασούντος, στο τμήμα τους μεταξύ της Β. Σοφίας και της Μιχαλακοπούλου.

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από τις 3 το μεσημέρι στους παρακάτω δρόμους:

• Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

• Β. Κων/νου, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Β. Αλεξάνδρου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

• Γέλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

• Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

• Β. Σοφίας, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ριζάρη και Βασ. Κων/νου.

• Γενναδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

• Δεινοκράτους, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

• Αναπήρων Πολέμου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

• Βλαδίμηρου Μπένση, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

• Μονή Πετράκη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων καλούνται να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Είμαστε απολύτως έτοιμοι

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Διαμαρτυρία κατά της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας

Το σχέδιο «Στουρνάρα» για το ελληνικό χρέος

Ρoή Ειδήσεων