ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γρηγοράκος: Θυμωμένοι οι πολίτες-Χρειάζεται αναμόρφωση της πολιτικής

Γρηγοράκος: Θυμωμένοι οι πολίτες-Χρειάζεται αναμόρφωση της πολιτικής

Το ζήτημα της διαφθοράς στη δημόσια ζωή του τόπου και το μέγεθος που έχει λάβει, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συζήτησαν στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, νωρίς σήμερα το μεσημέρι στο περιθώριο της ημερίδας για τη διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά τη συζήτηση σημείωσε ότι οι πολίτες είναι δικαιολογημένα θυμωμένοι και δεν πείθονται από το πολιτικό σύστημα. Πρόσθεσε δε, ότι χρειάζεται αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και τόνισε, ότι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, έχει ανοίξει μάχη με τη διαφθορά. Ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, επισήμανε ιδιαίτερα τη βαθιά σήψη και διάβρωση που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς, τονίζοντας, ότι «κάποιοι ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί το βάθος και τις επιπτώσεις της διαφθοράς και συνεχίζουν να λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, χωρίς να σέβονται και να εκτιμούν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο ελληνικός λαός και τις θέσεις τις οποίες πήραν σε ύπατα πολιτικά αξιώματα». Εξάλλου, συμφώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, ότι ήρθε η ώρα να αναγεννηθεί το «σαθρό οικοδόμημα», να ανατραπεί το «σάπιο κατεστημένο» και να δημιουργηθεί ένα «νέο πολιτικό σύστημα, με ισχυρές δομές» και, όπως τόνισε, «ήρθε η ώρα για μια ειρηνική επανάσταση».

sourlas

Επιπρόσθετα, ο κ. Σούρλας δήλωσε ικανοποιημένος που οι απόψεις του συγκλίνουν και συμπίπτουν μ' αυτές του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι, «είμαι ευτυχής, που όταν συζητάω με τον πρωθυπουργό, συμπίπτουν οι απόψεις. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και σ' αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε αρωγοί και στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση». Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σημείωσε, ότι «η πολιτική εξουσία δημιουργούσε συνεχώς φαινόμενα διαπλοκής με τα οικονομικά συμφέροντα» και συμπλήρωσε, ότι η Βουλή δεν μπόρεσε ποτέ να κρατηθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Γρηγοράκος: Υπάρχουν ακόμη μισθοί 6-7.000 ευρώ στους δήμους (vid)