ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Κουβέλης «απέλυσε» τον Α. Παπαδόπουλο

Γιατί ο Κουβέλης «απέλυσε» τον Α. Παπαδόπουλο

Συζητήσεις και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η αποχώρηση του Ανδρέα Παπαδόπουλου από τη θέση του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ.

Ο πάλαι ποτέ «άνθρωπος» του Φ. Κουβέλη έχει μείνει χωρίς αντικείμενο και στην Αγίου Κωνσταντίνου «φουντώνουν» τα σενάρια για το πολιτικό του μέλλον.

Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη ενημερώθηκε μεν για την απομάκρυνση από τη θέση του εκπροσώπου χωρίς ωστόσο να δοθούν περιθώρια για αξιοποίησή του σε κάποιο άλλο πόστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απομάκρυνση του κ. Παπαδόπουλου οφείλεται στη δυσαρέσκεια και στις αντιπάθειες που είχε στη ΔΗΜΑΡ με τους λεγόμενους «παλιούς» του κόμματος.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ο κ. Παπαδόπουλος, άρχισε να δέχεται εσωκομματικά πυρά.

Το νεαρό της ηλικίας του και η μικρή του πολιτική εμπειρία ήταν οι λόγοι για τους οποίους στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου τόνιζαν πως «ο μικρός δεν έχει το πολιτικό βάρος για να εκπροσωπήσει τη ΔΗΜΑΡ».

Παρ’ όλα αυτά ο Φώτης Κουβέλης συνέχισε να τον στηρίζει και να δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του.

Το κλίμα ωστόσο για τον νεαρό εκπρόσωπο άρχισε να «βαραίνει» όταν άρχισε να «βγαίνει προς τα έξω» η σχέση του με την κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία.

Αν και ο ίδιος προσπάθησε να κρατήσει τη σχέση του πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που τον κατηγορούσαν ότι έχει αρχίσει να «στρίβει» προς τα δεξιά.

Ο κ. Παπαδόπουλος, όπως σημειώνουν κύκλοι της Αγίου Κωνσταντίνου, είχε αρχίσει να γίνεται σκιά της Ντόρας Μπακογιάννη. Άλλωστε ο ίδιος βγήκε πρώτος να υπερασπιστεί την πρόταση της πρώην υπουργού για ανάγκη επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε τον κ. Παπαδόπουλοστην πόρτα της εξόδου από τη ΔΗΜΑΡ ήταν η παρουσία του στην επίσημη πρώτη της «Κίνησης των 58» στο Ακροπόλ και η ιδιαίτερα θετική αντίδραση του στην πρωτοβουλία.

Είναι προφανές πως κάτι τέτοιο ενόχλησε τα παλιά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που ήδη είχαν αρχίσει τη γκρίνια σον Φώτη Κουβέλη και ζητούσαν την άμεση απομάκρυνσή του.