ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση του ακροδεξιού Γκρίφιν στον Σαμαρά:Είστε απόγονοι κομμουνιστών

Επίθεση του ακροδεξιού Γκρίφιν στον Σαμαρά:Είστε απόγονοι κομμουνιστών

Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς, μετά τον Νάιτζελ Φάρατζ και ο Βρετανός ακροδεξιός Νικ Γκρίφιν επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο ακροδεξιός Νικ Γκρίφιν σε πραγματικό παραλήρημα έφτασε σε σημείο να θυμηθεί τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τα φασιστικά καθεστώτα και μάλιστα με προφανή έλλειψη ιστορικής κατάρτισης. Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως δεν λέει «όχι» στην Τρόικα και ανέφερε «Είστε απόγονοι των κομμουνιστών που αρνήθηκαν να πολεμήσουν τον Μουσολίνι» (!!!). Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη συμπάθειά του στο συνεργαζόμενο, με τον ίδιο, κόμμα της Χρυσής Αυγής σημειώνοντας: «Ο Μεταξάς είπε όχι και πολέμησε κάτι που φαίνεται πως είναι το αληθινό έγκλημα των φυλακισμένων μελών της Χρυσής Αυγής».

sam1

«Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής θα περιθωριοποιηθεί. Στο μεταξύ θα κάνουμε το παν για να ανακαλύψουμε ποιοι πραγματικά είναι. Στόχος μας είναι να τους ξεσκεπάσουμε, όχι να τους κάνουμε θύματα», ήταν η απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στον πρόεδρο του βρετανικού ακροδεξιού κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ; (vid)

Σφοδρή κόντρα Σαμαρά με Βρετανό ευρωβουλευτή (video)