ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Έρχονται και άλλα κύματα καταργήσεων φορέων

Μητσοτάκης: Έρχονται και άλλα κύματα καταργήσεων φορέων

«Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί στο σωστό του μέγεθος», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προαναγγέλλοντας δεύτερο και ενδεχομένως τρίτο κύμα καταργήσεων φορέων.

«Τολμούμε να κλείσουμε φορείς κάτι το οποίο συζητείται εδώ και τόσο καιρό... Υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες αντιστάσεις», τόνισε μιλώντας στο Star.

Σε ό,τι αφορά τον στόχο των 11.000 απολύσεων για το 2014, εξήγησε ότι θα προέλθουν από τις περιπτώσεις των καταργήσεων φορέων, από αυτούς που φεύγουν για πειθαρχικούς λόγους και από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη την κατάργηση 21 φορέων, μεταξύ των οποίων το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε.

Οι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.