ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Ευ. Βενιζέλος

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Ευ. Βενιζέλος

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.


Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα Νότιας Γειτονίας, με έμφαση στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, στη Συρία και στις περιφερειακές επιπτώσεις της συριακής κρίσης στο Ιράκ και στο Λίβανο. Επίσης, θα συζητηθούν η πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας θα συζητηθούν οι προοπτικές των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ρωσίας ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των δύο πλευρών στις Βρυξέλλες.

Κατά την απογευματινή συνεδρίαση οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα εξετάσουν την κατάσταση ασφαλείας στο Νότιο Σουδάν και τις πολιτικές, στρατιωτικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις της κρίσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε. καθώς και για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.