ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διετή άδεια άνευ αποδοχών από Βενιζέλο στην Μπιρμπίλη

Διετή άδεια άνευ αποδοχών από Βενιζέλο στην Μπιρμπίλη

Η «πράσινη» Τίνα Μπιρμπίλη και μία εκ των αδρά «αμειβομένων» κηπουρών του Γιώργου Παπανδρέου έχει διοριστεί Εκτελεστική Γραμματέας στο τμήμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ με έδρα το Ναϊρόμπι και έλαβε από το ΥΠΕΞ διετή άδεια άνευ αποδοχών.

Η κα. Μπιρμπίλη, αφού αποχώρησε από τη θέση της υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, μεταπήδησε στον ΟΟΣΑ, όπου είχε τοποθετηθεί από τον κ. Παπανδρέου στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας και όταν αντικαταστάθηκε επέστρεψε στα καθήκοντά της στο υπουργείο Εξωτερικών όπου τυπικώς εργαζόταν ως εμπειρογνώμονας.

Σήμερα, η κυρία Μπιρμπίλη εργάζεται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έπειτα από πρόταση του κ. Μπαν Κι Μουν ο οποίος της πρότεινε τη θέση της Εκτελεστικής Γραμματέως στο Τμήμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών για τη Σύμβαση της Βιέννης και το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ, με έδρα το Ναϊρόμπι της Κένυας. Η Τίνα Μπιρμπίλη αποδέχθηκε την πρόταση και πλέον εργάζεται για τα Ηνωμένα Έθνη.

8bcbb8070d1602d095ca5d077f35be80 XL

Η πρώην υπουργός δεν έχει παραιτηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών του οποίου παραμένει υπάλληλος. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, το ΥΠΕΞ έχει χορηγήσει στην κυρία Κωνσταντίνα Χονδράκη- Μπιρμπίλη διετή άδεια άνευ αποδοχών.

Όπως αναφέρεται, η άδεια άνευ αποδοχών χορηγήθηκε κατόπιν γνωμοδοτήσεως του υπηρεσιακού συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών, από 1ης Νοεμβρίου του 2013. Η έγκριση δόθηκε με βάση διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα που ορίζει ότι «στον υπάλληλο που αποδέχεται θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό, στον οποίο μετέχει η Ελλάδα, χορηγείται μετά από γνώμη τού υπηρεσιακού συμβουλίου άδεια, χωρίς αποδοχές μέχρι πέντε έτη».

Διαβάστε επίσης:

Ποσό – «ρεκόρ» για να μετακομίσει η Τίνα από το Παρίσι

Η Τίνα Μπιρμπίλη εκτελεστική γραμματέας στον ΟΗΕ