ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αρπάχτηκαν» στη Βουλή Κανέλλη και Κωνσταντοπούλου

«Αρπάχτηκαν» στη Βουλή Κανέλλη και Κωνσταντοπούλου

Έντονη λογομαχία σημειώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την ακρόαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε διευκρινιστικές ερωτήσεις (για την ΕΡΤ, την λίστα Λαγκάρντ κ.ά.) στις απαντήσεις που έδινε ο κ. Ρακιντζής, όταν παρενέβη η κ. Κανέλλη, ζητώντας της να σταματήσει.

«Δεν θα μου κανονίσετε εσείς το ρολόι μου», είπε, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου της επεσήμανε ότι μόλις εισήλθε στην αίθουσα.

«Δεν θα κάνετε την προεδρεύουσα», είπε η κ. Κανέλλη, ενώ παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Τ. Νεράντζης λέγοντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Επειδή εξαγριώνετε όλα τα μέλη της Επιτροπής δεν σας επιτρέπω να κάνετε ερωτήσεις».

«Αφού το προεδρείο έχει ταυτόσημη θέση με το ΚΚΕ να μην γίνονται ερωτήσεις, σταματώ», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας την αντίδραση της κ. Κανέλλη.

«Ανακαλέστε αμέσως», είπε και φώναξε ότι το ΚΚΕ «δεν θα γίνει σάκος του μποξ», ενώ έκανε λόγο για «θεσμοθετημένη κόντρα».

«Δεν ντρέπεστε;», συνέχισε η βουλευτής του ΚΚΕ. «Όχι», απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Αφού δεν ντρέπεστε εσείς, δεν θα ντραπεί κανείς για λογαριασμό σας», αντέτεινε η κ. Κανέλλη και δήλωσε: «Αποχωρώ για να δει ότι το ΚΚΕ της δίνει το χρόνο του να ανοητολογεί μέχρι το βράδυ».