ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντεπίθεση» ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ για την υπόθεση Χρ. Ξηρού

«Αντεπίθεση» ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ για την υπόθεση Χρ. Ξηρού

Απαντήσεις από την ΝΔ σχετικά με την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, κάνοντας μάλιστα λόγο για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης.

«Αντί η ΝΔ να καταφεύγει σε γελοίες επιθέσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δήθεν δεν καταδικάζει την τρομοκρατία, καλό θα ήταν να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα γύρω από τη φυγή του Χρ. Ξηρού, που εγείρουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες σχετικά με την κυβερνητική «ολιγωρία»», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κυρίως, προσθέτει, χρειάζεται να απαντήσει στο κατά πόσο η αντιμετώπιση του Χ. Ξηρού ως κρατουμένου, τόσο μέσα στη φυλακή όσο και κατά τις άδειες του, διέφερε από αυτή των υπολοίπων και κατά πόσο αυτή η προνομιακή αντιμετώπιση συνέβαλε στη φυγή του. Αντί αυτού, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το κυβερνητικό κόμμα επιλέγει το δρόμο της μαύρης προπαγάνδας και της έμμεσης αξιοποίησης της υπόθεσης της 17Ν σε ένα ρεσιτάλ πλήρους πολιτικής ανευθυνότητας που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και αφήνει εντελώς έκθετο τον ίδιο τον κ. Σαμαρά».

Διαβάστε επίσης:

Γλέζος: Το σύστημα άφησε ελεύθερο τον Χρ. Ξηρό

Επιστολή Γιωτόπουλου: Κυβέρνηση και ΕΥΠ άφησαν τον Ξηρό να αποδράσει